Ølbrygning på højskole

Der står øl på programmet på Silkeborg Højskole henover denne uge.

Silkeborg Højskole er denne uge vært for en noget usædvanlig aktivitet, hvis man har højskolebrillerne på. Henover ugen står den nemlig på øl – masser af øl. Men det handler ikke om at udfordre promillen. Højskolen udbyder et kursus for ølentusiaster, der får mulighed for at lære drikken at kende gennem et kursus.

En af dem, der er med på kurset er Jesper Voldby fra Bjerringbro.

- Jeg er vild med mange ting, men jeg er især vild med øl. Jeg synes kurset er rigtigt spændende på mange forskellige måder, siger Jesper Voldby.

I løbet af kurset får kursisterne mulighed for at dykke helt til bunds i øllets historie. Historien kan de skylle ned med teori og praksis – og vigtigst: masser af smagsprøver. Der vil nemlig blive serveret øl fra alle verdenshjørner, og så skal deltagerne også selv brygge øl.

- Øl er noget, man drikker, men det er også en samværsform. Det får man opfyldt på kurset. Man lærer hvordan, man brygger øl, og så møder man masser af mennesker, der har de samme interesser. Og håber vi jo meget, at man får udviklet sit intellekt, siger Carsten Berthelsen fra Silkeborg Højskole, der i denne uge er kursusleder.

Kursisterne brygger i alt 20 liter øl, som de må tage med sig hjem.
 

 

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Livsstil.