Nyt tyveri fra byggeplads: Stjal hvidevarer for over 100.000 kroner

Huse, der er tæt på at være klar til indflytning, er blevet populære blandt tyveknægte - seneste eksempel stammer fra Silkeborg.

2:03
Politiet har i de seneste måneder fået flere anmeldelser om tyverier fra nybyggerier. (Arkivfoto)
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Det ligner efterhånden et mønster.

Flere midt- og vestjyske byggepladser har på det seneste haft besøg af ubudne gæster, der stjæler køkkener, hårde hvidevarer og værktøj fra huse og lejligheder under opførelse.

Senest har lejligheder i et nybyggeri på Søtorvet i Silkeborg fået stjålet 25 styk hårde hvidevarer og 20 affugtere.

Tyveriet er sket i perioden fra 24. marts til 17. april, og politiet har indtil videre ikke det store at gå efter i opklaringen.

- Hvis nogen ligger inde med oplysninger om tyveriet, eller hvor tyvekosterne bliver solgt, vil vi meget gerne have et tip, siger politiassistent Flemming Just fra lokalpolitiet i Silkeborg.

- Der må være et marked

Det er virksomheden NRE Danmark, der står for opførelsen af husene i Silkeborg, og projektleder Jon Herkert vurderer, at der blev stjålet for over 100.000 kroner.

Han formoder, at tyvene er kommet ind i de nybyggede huse via parkeringskælderen. Firmaet forsøger nu at gardere sig mod nye tyverier med flere låse og vagter på byggepladsen.

- Det er irriterende at blive ramt af den slags, for det giver en masse bøvl med at bestille og få leveret nye varer, siger Jon Herkert.

Sagen fra Søtorvet er langt fra enestående. 

I marts blev der stjålet blandt andet vaskemaskiner, køleskabe og 300 kvadratmeter laminatgulv fra 15 nybyggede huse på Magnolievej i Salten syd for Silkeborg, og i februar var der lignende sager i blandt andet Viborg og Ikast.

Fra fire nybyggede huse på Skovbyvej i udkanten af Ikast blev der blandt andet stjålet et komplet HTH-køkken.

- Vi har også oplevet tyveri fra andre byggepladser, og man kunne godt forestille sig, at det er de samme personer, der er på spil flere steder. Hvor tyvekosterne ender henne, tør jeg ikke gætte på, men der må åbenbart være et marked for den slags, siger Jon Kerkert fra NRE Danmark.