Nyt om brande ved søbade: To 15-åriges alibier granskes

Efter at have stået på bar bund i to sager om brande i Silkeborg, er der nu gennembrud. Politiet mener to drenge har forbindelse til den ene.

Da en politipatrulje fredag var på vej til branden ved Østre Søbad i Silkeborg, stoppede den rutinemæssigt to 15-årige drenge i nærheden. Politiet lod dem dog gå efter at have fået drengenes kontaktoplysninger.

Da patruljen nåede frem til branden, kunne vidner give et ret præcist signalement af to drenge, der skulle være kommet ud fra den brændende toiletbygning.

quoteDeres alibier vil blive gransket.

Jens Claumarch, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi

- Det signalement passede på de to drenge, patruljen havde stoppet tidligere, fortæller vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den ene dreng har efterfølgende overfor politiet erkendt, at han var derinde for at tisse.

- Den anden har formentlig sat ild til papir i en holder, oplyser vagtchefen.

- Skal trykkes lidt mere på maven

Sagen vil blive undersøgt yderligere af lokalpolitiet i Silkeborg i næste uge. Her vil man se nærmere på, om de to drenge også kan sættes i forbindelse med branden torsdag morgen ved Vestre Søbad ligeledes i Silkeborg.

- Her skal de trykkes lidt mere på maven, og deres alibier vil blive gransket, siger vagtchef Jens Claumarch.

De to 15-årige er begge fra Silkeborg. På grund af deres unge alder, vil forældre og sociale myndigheder blive involveret i sagen.

Brandvæsenet fik hurtigt kontrol over situationen i forbindelse med branden fredag eftermiddag ved Østre Søbad.

Værre gik det ved Vestre Søbad, hvor et af søbadets omklædningsrum brændte helt ned til grunden. Cirka 100 kvadratmeter skovbund omkring bygningerne var også brændt af.

 

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.