Ny p-kælder skal styrke handelen

Silkeborg bygger ny parkeringskælder til 223 biler. Bilerne skal under jorden for at skaffe plads til nye butikker og boliger.

Silkeborg Kommune sætter nu gang i et større byudviklingsprojekt, der skal styrke Silkeborg som handelsby i konkurrence med naboer som Herning og Aarhus.

Et flertal i byrådet besluttede mandag at investere 33,4 millioner kroner i en ny parkeringskælder under Torvet i midtbyen. Kælderen får plads til 223 biler, og samtidig sløjfes flere p-pladser ved søen for at give plads nye butikker, boliger og rekreative områder.

Silkeborgs borgmester Steen Vindum (V) er glad for, at der nu endelig er truffet en beslutning i sagen efter seks års diskussion.

- Vi får bilerne ned under jorden og får frigivet attraktive arealer ved søen til byudvikling. Jeg er sikker på, at det bliver til gavn for væksten, de handlende og livet i byen, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Der var i øvrigt stor interesse for at følge byrådets debat. 75 borgere mødte op i byrådssalen, mens 979 var med på en kigger via Kommune-TV over nettet.

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.