Ny motorvej åbner i dag

I dag får de flere tusinde bilister, der dagligt pendler til Silkeborg og Herning, en nemmere hverdag i trafikken.

Helt præcist kl. 11.30 får den første bilist lov til at køre på de ekstra 11 km. motorvej, når transportminister Magnus Heunicke klipper snoren til det nye stykke mellem Hårup og Låsby, som er første strækning på den kommende motorvej til Silkeborg.

- De 11 kilometer motorvej vil have stor betydning for rigtig mange mennesker. Pendlerne kommer virkelig til at mærke, at de ikke skal køre i kortege gennem Hårup, Linå, Mollerup og Låsby, siger anlægschef Søren Andersen fra Vejdirektoratet.

Samtidig får beboerne i de landsbyer, som den nuværende hovedvej kører igennem, også store gevinster ud af det nye stykke motorvej. Vejdirektoratet forventer, at motorvejen vil betjene i gennemsnit 20.000 køretøjer om dagen; trafik, der for en stor dels vedkommende bliver trukket bort fra landsbyerne.

- Og det får beboerne naturligvis glæde af. Den nye motorvej giver naboerne til landevejen et meget bedre lokalmiljø, siger Søren Andersen.

Efter planen skal det sidste stykke motorvej mellem Hårup og Funder, og dermed en komplet motorvej mellem Aarhus og Herning, stå færdigt i efteråret 2016.

Tidlig julegave til bilisterne

I dag kan man være med til at åbne den nye motorvej. Vejdirektoratet inviterer til åbning på rastepladsen Sønderskov ved Låsby, og alle interesserede er velkomne. Fra klokken 9.30 kan interesserede tage på guidet bustur på den nye motorvej. Busserne kører fra rastepladsen Sønderskov og fra tilslutningsanlægget ved Hårup. Den sidste bus kører cirka klokken 10.30. Det nye stykke motorvej indvies officielt kl. 11.30.

Hør projektchef for Vejdirektoratet, Carsten Sandgaard, fortælle mere om betydningen af den nye motorvej her:

00:20 Luk video

02:27 Luk video