Ny minister i gammel kamp om Tange Sø

Miljøminister Eva Kjer Hansen var i dag på visit ved Tange Sø. Her blev hun præsenteret for adskillige grunde til at bevare søen og fortsat lade Gudenåen strømme igennem.

Tilhængere af at bevare Tange Sø viste i dag Eva Kjer Hansen rundt ved Energimuseet.

- Vi har skitseret en ny løsning, hvor vi optimerer forholdene for vandrefiskene - og det, tror jeg, er rigtig vigtigt for mange lystfiskere, der har været lidt tvivlsomme for tangeværket og Tange Sø, siger Jarl Gorridsen, der er formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget i Silkeborg Kommune.

I mere end 20 år har man diskuteret om Tange Sø skal tømmes, så Gudenåen i stedet kan få sit naturlige forløb igen. Nu er det så den nye ministers opgave at forsøge at samle enderne.

- Nu lytter jeg til de synspunkter, der er. Jeg graver mig ned i detaljerne, og så må vi se, om vi kan finde en løsning i al mindelighed, siger venstres Miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen.

Danmarks Sportsfiskerforbun er en af de kritikere, der vil justere på gudenåen. De var ikke inviteret med til dagens rundvisning. De vil nu også mødes med miljøministeren for at fremlægge sine synspunkter om Tange Sø.

Den nye miljøminister, Eva Kjer Hansen, lagde mandag vejen forbi Tange Sø til en præsentation af, hvorfor den skal bevares. Andre stritter fortsat imod.

 

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Natur.