Ny indbrudsbølge: Indbrud fortsætter trods anholdte

Der har været 24 indbrud i Midt- og Vestjylland i weekenden, og særligt Silkeborg har været hårdt ramt.

En ny indbrudsbølge har ramt landsdelen, og igen er det gået hårdt ud over Silkeborg. Her var der i fredags 11 indbrud.

- Det er mest den nordlige del af kommunen, det er gået ud over. De er kommet ind på samme måde og er typisk gået efter smykker og kontanter, siger Michael Svendsen, politiassistent hos lokalpolitiet i Silkeborg.

Især Kjellerup har været ramt denne gang. På Avnbøgen blev en dør brudt op til udestuen, og der blev stjålet en del smykker fra adressen. På Humlebøgen kom tyvene ind via en ulåst dør og stjal 2000 kroner i kontanter samt en tegnebog.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at der i alt har været 24 indburd i beboelse siden fredag. Beboelse spænder fra villa og landejendom til lejligheder.

Anholdte gav stilhed

De seneste måneder har Silkeborg været hårdt ramt af indbrud, og siden 1. august har Midt- og Vestjyllands Politi registreret intet mindre end 212 indbrud i området.

Efter en stille periode slår tyvene til igen.

- Vi har lige haft en uge til at lande, efter vi fik tre personer varetægtsfængslet i forrige uge. Det gav ro på, men nu skal vi i gang med at gennemgå indbrudssager igen, siger Michael Svendsen.

I Herning har der været fire indbrud spredt over hele kredsen både i villaer og forretninger.

Skive har haft tre indbrud, mens Viborg og Ringkøbing hver har haft et enkelt.

Se indslag fra slutningen af oktober, hvor Silkeborg første gang var ramt af en regulær indbrudsbølge, som har skabt utryghed i byen. Siden 1. august har indbrudstyve slået til 212 gange.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.