Ny energi- og telegigant ser dagens lys

Konkurrencestyrelsen har godkendt en fusion mellem energi- og teleselskaberne SE og Eniig. Norlys kommer en ny gigantisk koncern til at hedde.

Tele- og energiselskabet Eniig med hovedsæde i Silkeborg slår med konkurrencemyndighedernes velsignelse pjalterne sammen med selskabet SE (Syd Energi). Tilsammen skal de to selskaber være en ny gigant på markedet, der får navnet Norlys. 

- Med Norlys vil vi skabe en virksomhed, der kan realisere et kæmpe potentiale. Et potentiale, der er meget større, end hvis SE og Eniig arbejdede hver for sig, siger Jens Erik Platz, nuværende bestyrelsesformand i SE og kommende bestyrelsesformand i Norlys a.m.b.a..

- Vi skal skabe bedre kundeoplevelser og samtidig påvirke den danske samfundsudvikling gennem grøn omstilling og digitalisering. Det er en stor opgave, og for at få resultater i energi- og telesektoren skal vi omsætte de nye teknologiske muligheder til løsninger, der skaber værdi for kunderne. Og dét kan vi med et nyt, samlet Norlys. 

Norlys har mere end 700.000 andelshavere og mere end 1,5 millioner kundeforhold. Tilsammen ejer de to selskaber, som nu bliver til et, betydelige dele af tele og el-infrastrukturen.  

- Internettet bliver mere og mere anerkendt som kritisk infrastruktur, en livsnerve for såvel erhvervsdrivende som private. Som en del af fusionsgrundlaget har vi derfor lovet, at alle andelshavere i Norlys skal have adgang til hurtigt internet inden udgangen af 2023. Derudover følger Norlys en klar strategi om åbning af nettet for at give kunderne større valgfrihed omkring TV og internet - det er vi allerede godt i gang med, og den udvikling fortsætter, forklarer Niels Duedahl, som bliver administrerende direktør i Norlys.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Erhverv.