Naboer vågnede, da eksplosion blæste dør ud: - Jeg tænkte, ’hvad er det, der sker?’

Tidligt fredag morgen vågnede borgerne i Sjørslev til en brand i et plejecenter.

Omkring klokken 6:40 i morges vågnede Karen Margrethe Lyngsø til to store brag i Sjørslev ved Kjellerup.

- Jeg tænkte, ’hvad er det for noget, der sker herude?’, men så så jeg en stor sort røgsky stige op fra et sted omme i byen og en masse brandbiler, fortæller Karen Margrethe Lyngsø.

På plejecenteret Solgården var der ild i en lejlighed, hvor en beboer havde iltflasker stående, og de eksploderede under branden.

- Vi får en melding, da vi er på vej herud, om at der skulle være iltflasker i den brændende lejlighed, og inden vi lander herude, sprænger der en iltflaske, så døren til lejligheden bliver blæst ud, siger Lasse Magnussen, der er indsatsleder ved Midtjysk Brand og Redning.

Hentet med helikopter

Den kvindelige beboer i lejligheden har fået alvorlige brandsårsskader og er blevet fløjet med lægehelikopter til Rigshospitalet. Der er ikke andre tilskadekomne, men flere af centerets andre beboere skal ifølge indsatslederen genhuses på grund af røgskader.

Anne Kathrine Eriksen, der bor få hundrede meter fra plejecenteret, vågnede også op til røg og larm over byen.

- Jeg kunne se en ambulance og en helikopter ud ad soveværelsesvinduet. Det var jo det store drama. Der sker aldrig så meget i sådan en lille by her, og det her kunne vi så godt have undværet, siger hun.

For Karen Margrethe Lyngsø førte braget og lyden af udrykning til noget af en forskrækkelse.

- Man bliver jo utryg, når man hører alle de brandbiler og lægehelikopteren, men det er godt, at man kan få hjælp, og at de er hurtige til at komme, siger hun.

Politiet skal nu i gang med at undersøge årsagen til branden.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.