Nabo: Autoværn hjælper mod støjen

Enj ny type støjdæmpning på Hovedvej 13 ved Silkeborg dæmper trafikstøjen med op til fem decibel, og det glæder en af naboerne.

Det støjer stadig på Hovedvej 13 lige ud for Anette Skottes hus, men det nyudviklede autoværn med de små huller på vejen ved Silkeborg har gjort en stor forskel for hende.

- Os, der bor her, synes bare, det er fantastisk. Før, da jeg kørte og slog græs, tænkte jeg, om de kørte lige ved siden af mig, fordi jeg ikke havde en fornemmelse af, om de kørte i min have eller ej. Nu kører de ude på vejen, siger Anette Skotte.

De nyudviklede autoværn sænker, ifølge målinger, trafikstøjen med to til fem decibel.

- Man siger, at tre decibel svarer til at halvere trafikken, så hvis der kører 1.000 biler, vil det føles, som om der kun kører 500, siger Jette Voigt, projektleder ved Vejdirektoratet.

Det er dog ikke alle naboer, der kan mærke forskellen.

- Det har i hvert fald ikke hjulpet her. Vi har stadigvæk larmen, siger Anne-Grethe Sperling

Hos Vejdirektoratet er man også godt klar over, at de nye værn ikke kan fjerne al støj.

- Det er ikke et trylleautoværn, der kan tage al støj væk alle steder. Det skal bruges der, hvor det kan give mening. Hvis nu vi siger, at vi både har en asfalt, der dæmper støjen og det her autoværn, der dæmper støjen, så kan vi begynde at gøre noget, siger projektleder Jette Voigt.

Anette Skotte er bare glad for den lille forskel fra de små huller.

- Det kan altid blive bedre. Der vil altid være nogen, der spørger, om det ikke kunne havde været 20 cm højere eller lidt bedre andre steder, men jeg synes, det er fint, siger Anette Skotte.

Et nyudviklet autoværn har siden februar været sat op ved Pårup. Nu viser målinger, at det dæmper trafikstøjen.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Trafik.