Motorvej giver pote: Rekordsalg af erhvervsjord i Silkeborg

Silkeborg mærker for alvor betydningen af den kun et år gamle motorvej

Efter blot et år med den nye motorvej mærker Silkeborg for alvor den positive kraft, som de mange kilometer asfalt har givet byen.

Det skriver Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

Siden åbningen for knap et år siden, har Silkeborg Kommune slået rekord i salget af erhervsjord. Desuden er der faldet flere store boliginvesteringer på plads, og nye borgere er kommet til.

Den 11. september sidste år gik, cyklede, løb og dansede flere end 60.000 mennesker i forbindelse med åbningen af motorvejs-forbindelsen. Og den begivenhed satte åbenbart turbo på udviklingen i Silkeborg. 

 - Vi har rekord i salg af erhvervsjord. Vi oplever massive investeringer i boligprojekter og vi trækker nye borgere til, fortæller en begejstret borgmester, Steen Vindum.

quoteVi har rekordsalg af erhvervsjord, investeringer i store boligprojekter og får masser af nye borgere

Borgmester Steen Vindum, Silkeborg 

I 2016 solgte Silkeborg Kommune i alt 270.000 m2 erhvervsjord. I løbet af 2017 er der allerede langet mere end 100.000 m2 erhvervsjord over disken til en lang række virksomheder. 

I 2017 blev verdens største solcelleanlæg desuden indviet tæt på Silkeborgmotorvejen.

Allerede et år efter åbningen mener borgmesteren også det er tydeligt, at erhvervslivet ser på Silkeborg med nye øjne. 

- Vi har oplever, at eksisterende virksomheder udvider. I den seneste tid har vi også set, at flere fra samme branche får øje på Silkeborg. For eksempel indenfor sportstøj og grøn energi, forklarer Steen Vindum.

Samtidig er Silkeborg blevet mere attraktiv at investere i. En række større institutionelle investorer har valgt Silkeborg til deres næste boligprojekter.

Herunder en helt ny bydel midt i byen og et højhus på 23 etager. Samtidig har også lokale investorer vist interesse for at bygge nyt i kommunen.

Tilflytningen til Silkeborg Kommune er ligeledes vokset det seneste år tid.

I 2016 fik 1000 nye borgere bopæl i Silkeborg. Kommunen forventer desuden, at Silkeborgmotorvejen skaber op mod 1000 nye jobs de første fem år.

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Trafik.