Mistede fodfæste og døde på stedet

Retsmedicinere har fastslået, at den 20-årige kvinde fra Silkeborg Højskole døde på stedet, da hun faldt fra en skrænt.

Et fald på fem meter ned fra en skrænt kostede fredag en 20-årig kvinde livet. Retsmedicinere har fastslået, at kvinden døde på stedet af slaget, hendes hoved fik, da hun ramte jorden.

Hun var sammen med 25 andre elever og fire lærere fra Silkeborg Højskole på vandretur i Wells Gray Park, der ligger i den vestlige del af Canada.

Her får hun et slag mod hovedet, der dræber hende på stedet.

To tredjedele af gruppen vandrede, mens de øvrige roede i kano. Den 20-årige kvinde var en del af vandregruppen. På et tidspunkt mister hun fodfæstet og glider ned af en skråning og ud over en skrænt på omkring fem meter.

- Her får hun et slag mod hovedet, der dræber hende på stedet, fortæller forstander Jacob Zakarias Eyermann fra Silkeborg Højskole.

I en pressemeddelelse fra højskolen, skriver man, at en lærer og en elev, der er uddannet ambulanceførerer, ilede til for at yde førstehjælp. Men pigen var død på stedet, hvilket retsmedicineren også efterfølgende konkluderede. 

Elever samlet i højskolelejr

Pigens forældre er orienterede om ulykken, og højskolen koncentrerer sig nu om at hjælpe eleverne, der er med på turen i Canada.

- Det er tragisk og et stort chok, siger forstander Jacob Zakarias Eyermann, som søndag har travlt med at kontakte pårørende til de elever, der er af sted, mens han samtidig holder kontakten med holdet i Canada.

Eleverne i Canada er søndag samlet i deres højskolelejr med deres lærere og tilbydes krisehjælp i samarbejde med professionelle, så de kan tage stilling til, om de ønsker at blive sammen og bearbejde chokket eller vende hjem til Danmark.

Vant til rejser 

Silkeborg Højskole er kendt for sine mange rejser, som de har arrangeret de seneste 10 år. Alle deres ophold indeholder en form for studierejse, og derudover tilbyder de explorer-rejser til de mere rejselystne. Turene går til lande som New Zealand, Myanmar, Etiopien og altså også Canada. I følge højskolen er der altid erfarne og veluddannede lærere med på turerne. 

I følge det canadiske medie, BC LocalNews, så har området, som gruppen vandrede i, både stejlt og glat terræn.  


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.