Misrøgtede katte aflivet

61 racekatte fra et opdræt I Voel ved Silkeborg er blevet aflivet efter at have været udsat for grov vanrøgt I flere måneder.

Godt 100 racekatte blev for lidt over en uge siden fjernet fra en ejendom nær Silkeborg og flyttet til Brande Dyreinternat. Her er kattene blevet undersøgt af en dyrelæge, og 61 er blevet aflivet. Mange havde alvorlige øjenproblemer, var udmagrede og flere havde desuden også lungeskader efter at have levet I de ammoniakdampe, der var opstået I huset, hvor gulvet var dækket af op til 10 centimeter katteafføring.

Lever i isolation

De 40 katte, der er tilbage, er i isolation på dyreinternatet.

- De kan have sygdomme, der kan smitte andre dyr, og derfor skal de være isolerede, siger Kent Karlsen fra Brande Dyreinternat til TV/MIDT-VEST.

Flere af de aflivede katte er nu sendt til obduktion for at undersøge dem for sygdomme. Der forventes svar på undersøgelserne i den kommende uge. Der er også taget blodprøver af de raske katte.

- Det er for at undersøge præcis, hvad det er for sygdomme, de har, så vi kan give dem den rigtige medicin, oplyser Kent Karlsen.

Snart klar til nye hjem

Der går godt halvanden måned, inden de tilbageværende 40 katte er klar til at forlade dyreinternatet. Umiddelbart har kattene det godt, men de kan have smitsomme sygdomme i kroppen, som vi ikke kan se, og det skal undersøges først, fortæller Kent Karlsen.

Interesserede kan holde øje med hjemmesiden

 www.dyrene-beskyttelse.dk.

Her vil der blive lagt annoncer ud, når kattene er klar til at få et nyt hjem. Kattene er af racen Bengal Katten og koster typisk mellem 3.000 og 15.000 kroner.

Se indslag her:


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.