Midt- og vestjyderne sender tanker til kongen af dyneland

Dynekongen, Lars Larsen, har fredag meddelt at han stopper som formand for Jysk grundet sygdom.

Lars Larsen er blevet alvorligt syg med leverkræft og trækker sig som formand for Jysk Holding. Den besked modtog midt- og vestjyderne fredag. 

quoteHan var en handelsmand uden lige. Han købte og solgte. Han fandt på ting, som han kunne sælge, og han malede sågar billeder, som han gik ud og solgte.

Ivar Brændgaard

- Det er rigtig trist, at så stor en mand er blevet syg, siger Susanne Kristoffersen fra Bryrup.

- Jeg ønsker ham det bedste og håber, at han kommer igen. Det er helt sikkert, lyder det fra Kjeld Nielsen fra Resenbro.

Dynekongen er opvokset i Hurup og nu bosat i Silkeborg. Her har han været med til at opføre Jysk Park og været en vigtig medspiller i kampen få for at få Silkeborg IF tilbage til superligafodbold.

- Havde det ikke været for Jysk og Lars Larsen, så havde vi ikke fået bygget det her fantastiske stadion, som vi tog i brug for et par år siden. Han er var den første, der for alvor lænede sig ud og sagde, at det ville han gerne bakke op om, siger Kent Madsen, der er direktør i Silkeborg IF.

- Han har haft enorm betydning i mange sammenhænge og er jo synonym på mange måder med Silkeborg.

Flere midt- og vestjyder sendte i dag varme tanker til Lars Larsen. 

Har kæmpet sig frem i tilværelsen   

Selvom Lars Larsen i dag er én af landets rigeste mænd, har han ikke altid haft det lige let i tilværelsen. I barndommen i Hurup var der ikke mange penge i Lars Larsens familie. Den tidligere klassekammerat, Ivar Brændgaard husker da også Lars Larsen som en yderst arbejdsom dreng.

- Han var en handelsmand uden lige. Han købte og solgte. Han fandt på ting, som han kunne sælge. Han malede sågar billeder, som han gik ud og solgte, siger Ivar Brændgaard.

- Af nød blev han kreativ, og han blev meget tidlig en enormt dygtig krejler.

Det er Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, der nu bliver formand for Jysk Holding.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Erhverv.