Mette har meldt sig til nødberedskab: - Jeg kommer på udebane

Fysioterapeut Mette Kolze er blandt de 300, der har meldt sig til nødberedskabet i Silkeborg Kommune under coronakrisen.

Hun var ikke på noget tidspunkt i tvivl om, hvorvidt hun skulle melde sig til nødberedskabet i Silkeborg Kommune, Mette Kolze.

For som fysioterapeut har hun den sundhedsfaglige balast, der skal til for at gøre en forskel, og derfor er hun nu at finde blandt de 300 i Silkeborg Kommune, der har meldt sig til nødberedskabet.

-  Jeg synes, det er helt oplagt, at jeg skal hjælpe til. Det er spændende, men det er også en helt anden verden. Jeg plejer jo at have min hjemmebane i at folk kommer til mig.

- Men jeg er åben og helt afklaret. Selvfølgelig skal jeg hjælpe, siger Mette Kolze.

- Vi må gøre det sammen

Hun skal nu gennemgå et lynkursus for at blive rustet til at indgå i nødberedskabet under coronakrisen.

I første omgang kommer hun til at få base på plejecenteret i Kjellerup som fysioterapeut. Men planen er også, at hun skal ud og prøve kræfter med hjemmeplejen.

- Jeg har det fint med det, også selvom jeg kommer på udebane. Mine nye kolleger ved godt, jeg er på udebane, og jeg har fornemmelsen af, at de er taknemmelige for de ekstra hænder.

- Jeg tror også, det handler om, at vi er rummelige i den her meget specielle tid. Vi må gøre det sammen og huske at smile undervejs. Vi gør det alle så godt, vi kan, lyder det fra Mette Kolze.

To dages kursus i vente

I løbet af ugen skal Mette Kolze på et to dage langt kursus, som Social og Sundhedsskolen har sat sammen.

Det skal give kursisterne de basale forudsætninger for at kunne tage ud og hjælpe ældre og handicappede – blandt andet med forflytninger.

- Det er egentlig noget, jeg er uddannet til, men jeg har ikke arbejdet med det i mange år, fordi jeg har arbejdet med noget andet. Så nu skal jeg ud og have klargjort mig til opgaven, siger Mette Kolze.

Lynkurserne til nødberedskabet i Silkeborg Kommune varer alt mellem en og fem dage.

 
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.