Anmeldt for trusler - par er nu dømt for at besidde og affyre haglgeværer

Parret har endnu ikke besluttet, om de vil acceptere dommen eller anke den til landsretten.

Fem år og seks måneders fængsel.

Det er den samlede straf til det udenlandske par på 34 og 29 år, Nerijus Staskevicius og Erika Kupcinskaite, fra Hjøllund sydvest for Silkeborg.

Politiet fik nys om parret, fordi nogen henvendte sig den 20. september og fortalte, at en person var blevet truet i det hus, personen delte med det nu dømte par. Angiveligt var det den 34-årige mand, der havde truet personen.

Ved ransagning af huset fandt politiet to glatløbede haglgeværer med dertilhørende ammunition, som - skulle det vise sig - den 34-årige i august havde stjålet i nærheden.

Mobiloptagelser afslørede to skyderier

Ud over våbnene fandt betjentene også mandens telefon med videooptagelser, der afslørede, at manden i en skov havde skudt med ét af våbnene, mens de sammen havde skudt med geværerne på en rasteplads.

Selvom de ikke skød efter nogen, er straffene strenge. Manden blev frifundet for trusler, men fik tre års fængsel. Den 29-årige kvinde fik to år og seks måneder bag tremmer.

- Når man bliver dømt for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, er straffen minimum to års fængsel, forklarer anklager Camilla Berg fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST.

De særligt skærpende omstændigheder her er ifølge Camilla Berg først og fremmest, at de er i besiddelse af og skyder med haglgeværerne på offentligt tilgængelige steder. 

Overvejer at anke til landsretten

Parret har bedt om 14 dages betænkningstid, hvor de med deres forsvarer skal finde ud af, om de vil anke deres domme til landsretten.

De foreløbige domme fik de af Retten i Viborg, som også advarede parret om, at de vil blive udvist af Danmark, hvis de laver noget tilsvarende i fremtiden.