Lærer fra Silkeborg er i karantæne med familien - elever er nervøse

Eleverne er på nuværende tidspunkt ikke blevet bedt om at blive væk fra skolen.

En lærer fra College360 Bredhøjvej 8 i Silkeborg er sat i karantæne med sin familie.

Det bekræfter Henrik Toft, der er direktør på College360 over for TV MIDTVEST. 

Medarbejderen er i karantæne, mens myndighederne undersøger, om et familiemedlem til læreren er smittet med coronavirus i forbindelse med en rejse til Italien.

Opdatering

  • Clock

    Mistanken er her til aften blevet afkræftet, oplyser skolen til TV MIDTVEST. - På College360 er vi glade for at kunne annoncere, at undersøgelsesresultaterne fra Aarhus Universitetshospital nu er kommet og viser, at der IKKE er tale om en infektion med Coronavirus (COVID-19) hos vores medarbejders familie, skriver College360.

Ekstra fokus på håndhygiejne

Ifølge Henrik Toft bliver det over middag be- eller afkræftet, om lærerens familiemedlem er smittet med coronavirussen Covid-19. 

- Vi får en masse opringninger, og vi har flyttet rundt på håndspritsautomater og sat informantionsplakater op, som vi har fået af myndighederne. Vi har hele tiden haft håndsprit, men nu er der en ekstra opmærksomhed omkring det hele, men ellers er det en meget normal dag, siger Henrik Toft.

Henrik Toft oplyser, at skolen følger Sundhedsstyrelsens anvisninger, og at man afventer, hvad prøverne af læreren og hans familie viser.

Eleverne er på nuværende tidspunkt ikke blevet bedt om at blive væk fra skolen.

Én af eleverne på skolen er Camilla Heegaard Hansen, der er næstformand i elevrådet. 

Camilla Heegaard Hansen, der er elev på College360 kan tydeligt mærke, at stemningen på skolen er anderledes, end den plejer at være. 
Camilla Heegaard Hansen, der er elev på College360 kan tydeligt mærke, at stemningen på skolen er anderledes, end den plejer at være. 
Foto: Karl Erik Lørup.

Hun mener, at man tydeligt kan mærke, at det ikke er en dag som alle andre. 

- Stemningen er selvfølgelig enormt presset, for man er jo bange for, at det kan have smittet en selv. Vi har ikke så mange informationer, og vi har egentlig bare fået en besked, der gør os alle sammen lidt usikre, siger hun. 

Camilla Heegaard Hansen fortæller, at mange er bange for, at flere på skolen er blevet smittet. 

Coronasmitte i Danmark

Torsdag kom det frem, at den første dansker er bekræftet smittet med coronavirus. 

Der er tale om en medarbejder på TV 2, der i sidste uge var på skiferie i det nordlige Italien med sin familie. 

Det første danske tilfælde med coronavirus fik i går Sundhedsstyrelsen til at udsende en pressemeddelelse. Her skriver Sundhedsstyrelsen, at man vurderer, at der kommer flere tilfælde af coronavirus i den næste tid. 

- Efter udviklingen i Italien over weekenden, havde vi forventet snart at se tilfælde af Covid-19 i Danmark, så vi er ikke overraskede, og vi må forvente at se flere tilfælde i de kommende dage og uger, skrev Sundhedsstyrelsen i går.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sundhed.