Mandlig pædagog kendt skyldig i anklager om blufærdighedskrænkelse af mindreårige piger

En 43-årig mandlig pædagog er blevet kendt skyldig i anklager om, at han skulle have blufærdighedskrænket fem piger. Manden ankede dommen på stedet.

En mandlig pædagog på 43 år er i byretten i Viborg blevet kendt skyldig i samtlige anklager om, at han skulle have blufærdighedskrænket fem piger, mens han arbejdede som en pædagog i en fritidsordning i Funder ved Silkeborg.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST.

Pigerne har blandt andet fortalt, at manden skulle have rørt dem på både kønsdelene og numsen.

Den 43-årige har under hele retssagen nægtet sig skyldig, og han har under sin vidneforklaring kaldt anklagerne for blandt andet absurde. 

Pædagogen er blevet idømt 10 måneders ubetinget fængsel, ligesom han skal betale mellem 5.000 og 10.000 kroner i erstatning til hvert af ofrene. Derudover har han fået frakendt retten til at arbejde med børn og unge under 18 år i fem år.

Uden politiets tilladelse må manden heller ikke besøge husstande, hvor der er børn under 18 år. Han må heller ikke få besøg hos sig selv af børn under 18 år, med mindre de er ledsaget af en voksen. 

Manden er frakendt retten til at kontakte børn under 18 år på nettet, ligesom han skal også betale sagens omkostninger. 

De anklager, som manden er blevet fundet skyldig i, skulle være sket flere år tilbage i tiden. 

Thomas Andreas Mikkelsen er mandens forsvarsadvokat, og han fortæller, at dommen øjeblikkeligt er blevet anket til landsretten, og at navneforbuddet i sagen står, indtil der falder dom i landsretten.  

Den 10. januar var vi med i retten, hvor manden nægtede sig skyldig i alle anklager.