Mand satte ild til nabohus og truede vidner: Det er gået ud over hele lokalsamfundet, siger anklager

En 52-årig mand satte ild til et rækkehus og smadrede ruder hos et vidne. Nu har han fået en ubetinget fængselsstraf.

Ved Retten i Viborg fik en 52-årig mand i dag et års fængsel.
Ved Retten i Viborg fik en 52-årig mand i dag et års fængsel.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

En 52-årig mand fra Fårvang havde i sommer set sig mere end almindelig sur på en af sine naboer. 

Han satte ild til entréen i naboens rækkehus og ville efterfølgende skræmme vidner, der talte med politiet.

Det fik 52-årige Palle Rasmussen i dag et års fængsel for. Anklagemyndigheden gik efter et år og tre måneders ubetinget fængsel, men er tilfreds med dommen.

- Jeg synes sådan set, at den er rimelig. Et års ubetinget straf er også meget for en brand, der er alvorlig, men hvor der heldigvis ikke skete stor materiel skade eller nogen personskade.

- Jeg også godt tilfreds med, at han får et års ubetinget fængsel, selvom han ikke tidligere har været i kontakt med retssystemet, fortæller Katrine Meldgaard, som er anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Brand skulle stoppe chikane

Ved Retten i Viborg blev manden dømt for ildspåsættelse, hærværk og vidnetrusler. 

Katrine Meldgaard fortæller, at gerningsmanden i retten havde forklaret, at han var påvirket af stoffer og alkohol i perioden for forbrydelserne, og at han var ked af, hvad han havde gjort.

Anklageren fortæller desuden, at den dømte i retten forklarede, at han mente, at nogen, der boede i rækkehuset, havde chikaneret en anden nabo. Det ville Palle Rasmussen ikke have.

Så 25. juni gik han ind i entréen på et rækkehus på Lærkevej i Fårvang. Han hældte acetone på den dør, der ledte fra entréen og ind til resten af huset. Så satte han ild til acetonen.

Ilden nåede ikke at sprede sig til andre dele af huset, og der var ikke nogen hjemme.

Smadrede rude og havde kniv

Efter politiet begyndte at efterforske sagen, truede Palle Rasmussen ét vidne og forsøgte at true et andet.

22. august smadrede han ruderne hos et vidne i området; han tog et haveredskab og smadrede i alt fire ruder for at sende et signal om, at vidnet ikke skulle tale med politiet. Dermed gjorde han sig skyldig i hærværk og vidnetrusler.

Dernæst gik Palle Rasmussen hjem og fandt en kniv for at ville true et andet vidne.

Kniven tog han med sig og gemte den under et håndklæde, og gik over til en anden mands bopæl i området. Det var mandens søn, en dreng i konfirmationsalderen, som åbnede døren. Palle Rasmussen viste ikke kniven, da han så, at det var sønnen, der åbnede.

Anklager Katrine Meldgaard fortæller, at Palle Rasmussen i retten gjorde det klart, at han havde tænkt sig at vise kniven, hvis det i stedet havde været drengens far, der havde åbnet døren. Derfor var der tale om forsøg på vidnetrusler.

- Jeg synes jo, det er en sag, hvor man har haft en adfærd, der er gået ud over hele lokalområdet, han har boet i. Det er voldsomt, at det slår klik, at han truer sine naboer og sætter ild, siger Katrine Meldgaard.

Hverken anklagemyndigheden eller Palle Rasmussen har tænkt sig at anke dommen.