Lukker guldsmed efter røveri

Guldsmed fra Silkeborg lukker filial i Randers efter gårsdagens røveri. Han tør ikke længere lade sin kone passe butikken alene.

Ali Kürkçü har taget en omgående konsekvens af gårsdagens røveri mod hans guldsmedeforretning i Silkeborg. Hans kone og lille datter var i butikken, mens han selv befandt sig i filialen i Randers, og den situation vil han undgå i fremtiden. Derfor lukker Ali Kürkçü nu forretningen i Randers.

- Jeg vil gerne være i Silkeborg sammen med min kone og min datter i Silkeborg. Det bliver jeg nødt til, for hvis det sker igen, så skal jeg ikke være langt væk, siger Ali Kürkçü

Det var et groft røveri som Ali Kürkçüs kone blev udsat for. Fire mænd trængte ind i guldsmedebutikken hvor de truede med pistoler og pacificerede kunder og personale ved at sprøjte med peberspray.

- Det er ret voldsomt, når man tager skydevåben med. Hvad vi formoder, at de har, siger Henrik Nielsen, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Tre mand på fri fod

Politiet anholdt umiddelbart efter røveriet to mænd. De to anholdte er 22 og 24 år og begge fra Litauen. I dag blev de så fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre.

- Resultatet af grundlovsforhøret blev, at begge de sigtede blev varetægtsfængslet indtil den niende oktober, siger Camilla Berg, anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet eftersøger stadig tre mænd der deltog i røveriet. Mændene flygtede fra gerningstedet i en bil, som politiet ikke har nogen beskrivelse af.

- Det er ligesom om, at sporet af dem fortaber sig, da de bevæger sig ned mod søerne. Vi har ikke rigtigt noget konkret flugtkøretøj, siger Henrik Nielsen.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.