Lokalopgør om DM-guld: BSV klar til DM-finale mod TTH

Bjerringbro-Silkeborg (BSV) er klar til DM-finalen i herrehåndbold efter sejr på udebane over KIF Kolding København på 31-28.

På en flot anden halvleg vandt BSV med 31-28 ude over KIF Kolding København og er klar til finalemøde med Tvis

Håndboldherrerne fra Bjerringbro-Silkeborg (BSV) er klar til to DM-finaler mod Team Tvis Holstebro efter samlet sejr over de forsvarende mestre fra KIF Kolding København.

BSV mødte op i Kolding til anden DM-semifinale mod KIF Kolding København med en smal 24-23-sejr fra den første kamp, og det viste sig at være mere end nok, da gæsterne sejrede med 31-28 søndag.

Første halvleg blev præget af en lang række udvisninger til begge mandskaber, og der var nærmest mere spil i henholdsvis overtal og undertal, end der var spil seks mod seks.

Mesterholdet KIF var dygtigst til at navigere i udvisningsshowet, og midtvejs i halvlegen var favoritten foran med 8-5.

Afhængigt af hvem der lige var i overtal, blev føringen enten mindsket en smule eller udbygget tilsvarende i en kamp på et niveau, der bestemt var en DM-semifinale værdig.

Derfor var spændingen intakt, da hjemmeholdet gik til pause foran 17-15.

BSV fik dårlige nyheder kort inden pausen, da forsvarsgeneralen Klaus Thomsen måtte udgå med knæproblemer. En alvorlig svækkelse af holdets forsvar.

Alligevel var det gæsterne, som kom bedst ud efter pausen, og efter små otte minutters spil kunne Dennis Kirkegaard på straffekast bringe BSV foran med 19-18, da hjemmeholdet tog en scoringspause på mere end syv minutter.

Efter 24-23 i den første kamp lignede det, at der ville blive scoret flere mål i kamp to, og dermed skulle KIF vinde med to mål.

Det begyndte at se vanskeligt ud, da BSV fortsatte med at spille flot i begge ender af banen, og efter 44 minutter stod det 22-20 til gæsterne.

KIF haltede bagefter i begge ender, og med ti minutter igen lignede det en afgørelse, da BSV bragte sig på 26-22.

Flere dumme fejl af BSV bragte spænding tilbage i slutningen, hvor KIF kom i overtal med fire minutter igen og kun var bagud med en enkelt - 26-27.

Men BSV holdt hovedet koldt og kørte en sejr på tre mål hjem.

Dermed bliver der med sikkerhed skrevet historie i finalen, da hverken BSV eller Tvis Holstebro tidligere har vundet DM.

Første kamp spilles onsdag, og DM-vinderne findes lørdag.