Livløs treårig blev fundet i vandet – nu skal politiklagemyndighed undersøge alarmopkald

Den Uafhængige Politiklagemyndighed skal nu vurdere, om der er sket fejl i et alarmopkald i forbindelse med en ulykke, hvor en treårig pige var tæt på at drukne.

Korrespondancen mellem alarmcentralen og de mennesker, der slog alarm, da de fandt en treårig pige liggende livløs i vandet ved Sejs-Svejbæk ved Silkeborg i søndags, er nu landet hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed til videre undersøgelse.

Det bekræfter kontorchef for politiklagemyndigheden, Claes Vestergaard, overfor TV MIDTVEST.

- Vi har fået overdraget materialet fra Midt- og Vestjyllands Politi, og på baggrund af det, har vi besluttet os for at indlede en efterforskning af sagen. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, lyder det fra Claes Vestergaard.

Anmelder: Uklar kommunkation forsinkede livredningen

Midtjyllands Avis har beskrevet, at vidnerne, der slog alarm, fik besked på at lade den treårige pige blive liggende i vandet, da de nåede frem til hendes livløse krop i søen. Ifølge vidnerne var det årsag til at bjærgningen af pigen og førstehjælpen blev udsat i flere minutter.

Anmelderens opkald gik til alarmcentralen i Slagelse, som derfra stillede om til Midt- og Vestjyllands Politis vagtcentral.

Midt- og Vestjyllands Politi ønsker ikke at gå i detaljer med kommunikationen under alarmopkaldet, da sagen nu er under efterforskning.

- Det politimæssige er afsluttet, og vi ved, at der var tale om en ulykke. Nu skal det så undersøges, om der er ting, der skulle være foregået anderledes, siger chefpolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi, Claus Hillborg, til TV MIDTVEST.

Er det Midt- og Vestjyllands Politis opfattelse, at der var noget, der skulle være foregået anderledes?

- Det konkluderer jeg ikke på nu. Når sagen ligger hos politiklagemyndigheden, er det op til dem at konkludere på tingene, lyder det fra Claus Hillborg.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed laver nu en redegørelse, som vil blive sendt til statsadvokaten i Viborg, når den er klar. Det er her den endelige afgørelse skal træffes i sagen. 

Den treårige pige er i live og indlagt på Rigshospitalet.