Litauisk mand anholdt for bedrageri med falsk flaskepant

I alt havde den litauiske mand 3117 pantflasker med falsk returpantstregkode.

Opdateret klokken 16.34

Den 24-årige mand er i et grundlovsforhør ved Retten i Viborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for bedrageri. Det skriver Ritzau. I grundlovsforhøret forklarede han ifølge anklager Nicklas Nissen, at en kammerat havde bedt ham indløse panten for flaskerne. Men han var ikke klar over, at der var sat falske etiketter på flaskerne.

  Politiet i Silkeborg måtte mandag rykke ud til en bedragerisag med forsøg på at snyde en flaskeautomat.

  quoteHan har påsat en falsk returpantstregkode, så han får tre kroner pr. flaske.

  Flemming Just, vagthavende ved politiet i Silkeborg

  Sagen udspillede sig i Rema 1000 på Funder Bygade i Funder, hvor personalet tilbageholdte en litauisk mand, fordi de fandt det mistænkeligt, at han stoppede mange flasker i flaskeautomaten.

  - Det viser sig, at de flasker, han stopper i flaskeautomaten, er uden værdi i det danske returpantsystem. Men han har påsat en falsk returpantstregkode, så han får tre kroner pr. flaske. Han ender med at pante flasker med falsk returpantstregkode for 324 kroner i butikken, oplyser vagthavende ved politiet i Silkeborg, Flemming Just, til tvmidtvest.dk.

  Manden blev anholdt og skal fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Viborg tirsdag.

  Yderligere flasker for over 9000 kroner

  De 108 flasker med falsk returpantstregkode var ikke de eneste, som politiet fandt.

  I den litauiske mands bil blev der beslaglagt yderligere et stort antal, der i alt kunne have indbragt manden 9027 kroner.

  - I hans bil finder man så 23 sorte affaldssække med i alt 3009 flasker, der alle sammen er påmonteret stregkode til tre kroner, siger den vagthavende.