Lang ventetid for HPV-vaccinerede

Nyt center, der skal behandle piger med bivirkninger efter vaccine mod livmoderhalskræft, kan slet ikke følge med efterspørgslen.

Det nye center på Regionshospitalet Silkeborg, der skal behandle patienter med bivirkninger efter HPV-vaccinen, bliver nærmest bestormet af helt unge piger, der mener, at de er blevet syge af vaccinen.

Det skriver metroXpress.

- Vi troede, at der højst kom 50 patienter. Nu er vi oppe på mere end 140. Mange af dem har allerede ventet længe, og der kommer nye hver dag. Det er en dramatisk større opgave, vi har foran os, siger overlæge Ulrich Fredberg til avisen.

Ud over Silkeborg er der HPV-centre fire andre steder. MetroXpress har været i kontakt med alle centre, og fire af fem steder melder, at de slet ikke at kapacitet til at følge med efterspørgslen.

Ventetiden er ifølge avisen helt oppe på et år - et billede, som formanden for sundhedsudvalget, i Danske Regioner, Ulla Astman (S), ikke kan genkende. Hun erkender dog, at der allerede er opstået en venteliste.

HPV-vaccinen er en del af børne-vaccinationsprogrammet og gives for at mindske risikoen for livmoderhalskræft. Vaccinen anbefales til piger i 12-års alderen.

Langt flere kvinder end forventet vil undersøges for bivirkninger efter HPV-vaccine mod livmoderhalskræft.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sundhed.