Lærlinge-VM: Nu bruger de hypnose

En ung industritekniker forbereder sig til VM i skills med hypnose.

Skills_0.jpg

Om få dage rejser industriteknikerlærling Nikolaj Vadstrup Pedersen til Brasilien for at deltage ved VM i skills. For at kunne håndtere de mange tilskuere, larm og udfordringer under den tre dage lange konkurrence i Sao Paolo, går han til hypnotisør.

- Det håndværksmæssige har jeg styr på, så det er mere for at kunne præstere endnu mere - have hovedet med hele vejen, forklarer den unge industritekniker om den alternative forberedelse.

Et halvt års fri

Det seneste halve år har Nikolaj Vadstrup Pedersen haft fri fra sit arbejde på Grundfos, så han kunne koncentrere sig om at træne til VM i skills. Her skal han dreje metal til værktøj og maskiner foran publikum.

- Man bliver lige pludselig aben i et bur. Der er mange, der kan stå og kigge på en og sige: "Hvorfor gør han sådan i stedet for sådan?" Men der er kun mig til at træffe beslutningen, siger Nikolaj Vadstrup Pedersen.

Doping for industriteknikere

Hypnotisøren er Flemming Tiro Lund, som tidligere har hjulpet sportsfolk til at få mentalt overskud inden en stor konkurrence.

- Jeg sammenligner det lidt med, at det er i stedet for at en sportsmand tager doping. Så kan han komme op til mig og få lige de procenter oveni. Jeg gør ham jo ikke teknisk stærkere, jeg får ham bare til at fokusere på de ting, han kan i forvejen, siger Flemming Tiro Lund, hypnotisør og mentalcoach.

Koreansk træningslejr

Nikolaj Vadstrup Pedersen skal kæmpe mod deltagere fra mange forskellige lande, og konkurrencen er stor. Blandt andet boede den koreanske deltager ved sidste VM sammen med sin træner i to år op til konkurrencen - kun for at træne.

For lærlingen giver den alternative forberedelse med hypnose en ekstra tro på sejr.

- Det giver mig et eller andet. Jeg har svært ved at sige præcist, hvad det er. Men jeg føler, at det er det, der gør forskellen på mig og de andre, siger Nikolaj Vadstrup Pedersen.

 

I marts lavede vi dette indslag om forberedelserne til VM i skills:

1:53
En 20-årig industritekniker fra Grundfos skal deltage i VM i skills til august. Konkurrencen er hård - især fra Asien.

2:08
For at kunne konkurrere mod koreanerne og kineserne som har trænet i årevis, så er Nikolaj Vadstrup selv tyet til hypnose for at få helt styr på nerverne til VM i Skills.

Har du et tip?