Kvindelig pædagog sigtet for sexovergreb

To drenge på 16 og 17 år, der er anbragt på en institution i Kjellerup, har angiveligt været udsat for flere sexovergreb af en 29-årig kvindelig pædagog

En 29-årig kvindelig pædagog, der kun har været uddannet i tre år, kommer fredag for retten i Randers. Her er hun sigtet for at have begået flere sexovergreb imod to drenge på dengang 16 og 17 år. De var begge anbragt på den døgninstitutionen Oustruplund ved Kjellerup, hvor den 29-årige arbejdede. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Tog de unge med hjem

Overgrebene skulle være sket gennem sidste efterår, hvor hun over en periode på flere måneder flere gange tvang sig til samleje med den 17-årige og to gange med den 16-årige. Overgrebene skulle være sket i et sommerhus i Løkken, som er tilknyttet institutionen i Kjellerup, på institutionen i Kjellerup og så skulle der også være foregået overgreb i kvindens eget hjem. Hun blev bortvist fra arbejdspladsen umiddelbart efter blev kendt af ledelsen.

 - Det er en yderst beklagelig sag. Ikke alene er det uacceptabelt, at en medarbejder har et seksuelt forhold til anbragte unge. Det er også ødelæggende for den relationsbygning, der er så vigtigt for det pædagogiske arbejde på vores institutioner, siger Søren Johnsen, der er centerchef med ansvar for børne- og ungeinstitutionerne i Region Midtjylland.

Regner med hun tilstår

Når retten fredag sættes i Randers, regner Anklagemyndigheden med, at den 29-årige pædagog uden forbehold vil tilstå forholdene. Det kan give en fængselsstraf, men derudover går Anklagemyndigheden efter, at hun skal frakendes retten til at arbejde som pædagog og mindst, at hun frakendes retten til at arbejde med børn.

 

To drenge på 15 og 16 år, der er anbragt på en institution i Kjellerup, har været udsat for flere sexovergreb. Overgrebene er begået af en 29-årig kvindelig pædagog.

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.