Kritik af ny sygeplejerske-uniform: For små og gennemsigtige

Sygeplejerskerne i Region Midtjylland er meget utilfredse med deres nye uniformer. Bluserne sidder for tæt og bukserne er gennemsigtige

Alle sygeplejerskerne i Region Midtjylland er ved at få nye uniformer. Men blandt dem, der allerede har taget den nye model i brug, er man langt fra imponeret.

På Regionshospitalet i Silkeborg mener sygeplejerskerne, at uniformerne sidder for tæt til kroppen, er for varm og er besværlige at arbejde i:

- Jeg har et problem med, at blusen sidder så stramt. Det sender et signal overfor mine patienter om, at jeg har for travlt, når jeg har de svedpletter under armene - uden nødvendigvis at have lavet særlig meget, fortæller Line Glanz, der er sygeplejerske på Regionshospitalet i Silkeborg.

Bukserne bliver blandt andet kritiseret for at have lommer for langt nede - og være gennemsigtige:

- Hvis der er mange ude på gangen, så kan jeg godt finde på at gå lidt mere langs væggen, for at skjule gennemsigtigheden på mine bukser, siger Line Glanz.

Projektleder: Folk bliver glade for dem

I 2011 blev det besluttet, at al sundhedsfaglig- og servicepersonale i Region Midtjylland skal have nye arbejdsuniformer.

Projektet startede med tests af de første uniformer i 2013. Men på trods af den lange proces giver det nye tøj udfordringer.

- Man kan aldrig gøre alle 100 procent tilfreds, men jeg er sikker på, at når de har gået i uniformen i en periode, så bliver de glade for det, siger Hanne Rosenlund, der er projektleder i Region Midtjylland.

De nye uniformer kommer til sygehusene i Herning og Holstebro i løbet af efteråret.

 

2:22
Alle ansatte på Region Midtjyllands hospitaler skal i den kommende tid have nyt arbejdstøj, men allerede nu brokker flere ansatte sig over tøjet.