Kritik af milliondyr motorvejs-åbning

Det kostede Vejdirektoratet 1,1 mio. kroner at markere åbningen af den nye Silkeborg-motorvej. Det er alt for dyrt, erkender transportminister.

Åbningen af den nye Silkeborg-motorvej 11. september skete med folkefest, fanfarer og sågar med royal klipning af snoren.

Men prisen for herlighederne var for dyr.

Det erkender transportminister Hans Christian Schmidt (V) nu ifølge DR Nyheder.

Milliondyr folkefest

Regningen til Vejdirektoratet for børneteater-scene, storskærme, aktiviteter på festpladsen, toiletter og skiltning lød på mere end 1,1 million kroner.

Og det er ifølge et svar til Folketinget fra ministeren for meget.

Derfor har Hans Christian Schmidt (V) også sidenhen haft Vejdirektoratet til møde.

- Jeg har sagt til direktøren: Det her er i hvert fald ikke i orden, og det kommer ikke til at ske igen, og det var han i øvrigt fuldstændig enig i, fortæller transportministeren.

DF: Pengene burde bruges på vejprojekter

Det er trafikordfører for Dansk Folkeparti Kim Christiansen, der i sin tid undrede sig over det stort anlagte åbningsarrangementet af motorvejen, og som derfor har stillet spørgsmål om udgifter til ministeren.

- Det her er svineri med skatteborgernes penge. Vi er i en tid, hvor vi sådan set godt kan bruge pengene på vejprojekter eller anden form for infrastruktur. Så ligner det ikke noget at bruge 1,1 million på at indvie en motorvej, siger han til DR Nyheder.

Trafikordføreren fra Dansk Folkeparti mener derfor, at sagen bør få konsekvenser for de ansvarlige medarbejdere hos Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet vil nu ændre sine procedurer for kommende indvielsesarrangementer.

 

Regningen var høj. Til gengæld kom Kronprins Frederik og indviede motorvejen 11. september. 

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Politik.