Konflikt afløst af forhandlinger: Nu bliver der igen tømt skraldespande i Silkeborg

Skraldebilerne i Silkeborg kører igen onsdag morgen. Imens er medarbejdernes tillidsmand på vej til nye forhandlinger med arbejdsgiveren Remondis.

Skraldebilerne kører igen i Silkeborg.

To dage uden tømning af 12.000 skraldespande.

Afstemningen endte ud med, at vi vælger at gå i arbejde igen, fortæller tillidsmand Steffen Hougaard

Steffen Hougaard, tillidsmand, Remondis

Det blev, hvad konflikten mellem firmaet Remondis og skraldemændene i Silkeborg i første omgang endte ud i. 

Remondis sendte tirsdag et ultimatum til de 26 medarbejdere. Kom i gang med arbejdet, ellers er der ingen forhandlinger. Det var det ultimatum medarbejderne onsdag stemte om. 

Læs også Skraldekonflikt i Silkeborg: - Kollegaer har ondt i maven, når de skal op på arbejde

- Vi havde et møde onsdag morgen, hvor vi stemte om, hvordan vi ville reagere på meldingen fra Remondis. Afstemningen endte ud med, at vi vælger at gå i arbejde igen, fortæller tillidsmand Steffen Hougaard til TV MIDTVEST. 

Tirsdag fortalte Steffen Hougaard at det især var den interne kommunikation og arbejdsmiljøet, der var årsag til konflikten. 

Det er ikke meget der mangler, med folk på gaden og i arbejde, så burde det nu kunne lade sig gøre at få en permanent aftale

Steffen Hougaard, tillidsmand, Remondis

- Nu starter vi op i driften igen i dag. Jeg er på vej til Brøndby for at handle færdig. Chaufførnes holdning er, at hvis forhandlingerne brister så stopper arbejdet igen, lyder det fra Steffen Hougaard. 

I første omgang genoptager medarbejderne den normale plan for, hvor de kører. Det vil sige dem, der normalt får tømt deres skraldespand onsdag vil få besøg af skraldebilen i dag. De der mangler at få tømt fra mandag eller tirsdag vil, hvis tiden giver plads til det, få tømt senere onsdag.

00:50

Hør næstformanden i 3F Silkeborg give sin vurdering af den aktuelle situation i Silkeborg. 

Luk video

Alternativt har man planer om at tage weekenden i brug for at få tømt de 12.000 skraldespande, der blev ramt af arbejdsnedlæggelsen mandag og tirsdag.

Tror på permanent løsning 

Da tirsdagens forhandling brød sammen var Steffen Hougaard tydeligt overrasket. Ifølge ham var det kun småting der stod mellem parterne. Derfor er han også draget til forhandlinger i Brøndby, hvor hovedsædet for Remondis er placeret, med en tro på en endelig aftale. 

- Min egen holdning er, at vi får enderne til at nå sammen. Det er ikke meget der mangler, med folk på gaden og i arbejde, så burde det nu kunne lade sig gøre at få en permanent aftale, lyder det fra Steffen Hougaard. 

Skulle det ske, at Steffen Hougaard ikke lander en aftale med Remondis, så vil skraldebilerne i Silkeborg igen køre i garagen. Helt afblæst er konflikten mellem parterne altså ikke endu.
 

01:59

Siden mandag har skraldemændene hos renovationsfirmaet Remondis i Silkeborg nedlagt arbejdet i protest mod, hvad de mener, er dårlige arbejdsforhold.

Luk video