Kommune investerer i ledige

Ved at investere i ledige er flere kommet i beskæftigelse i Silkeborg kommune.

Silkeborg kommune har afsat 25 millioner kroner over fem år til at få flere i arbejde og uddannelse. Og allerede nu tegner projektet til at virke, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Et af projekterne involverer knap 500 silkeborgensere, der har været på kontanthjælp i mange år på grund af fysiske, psykiske og sociale problemer. 

I første omgang var målet af at gøre omkring 30 af de udsatte kontanthjælpsmodtagere i stand til at forsørge sig selv.

Efter projektet første ni måneder er to begyndt på uddannelse, fire er kommet i job og seks har fået fleksjob. Derudover er flere blevet klar til job og uddannelse.

- Det er godt at klare sig selv og at være på arbejdsmarkedet. Det er godt for sjælen at være noget, at have noget at stå op til, så derfor vil vi hellere investere i mennesker end spare på anden hjælp. Det kræver en virkelig stor indsats af den enkelte og af alle andre, der er involveret. Men vi har allerede set eksempler på, at det trods vanskelige odds er muligt at skabe grundlaget for en bedre fremtid, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget Ivan Greve (S) i en pressemeddelelse fra Silkeborg Kommune.

Deltageren i projektet har fået hjælp til at realisere deres egen fremtidsplan. Blandt andet får hver deltager mindst fire samtaler hver måned og en jobkonsulent som coach i praktikforløb.

- Vi ser allerede de første spæde tendenser til, at kurven på kontanthjælpsområdet er knækket. Der var færre på kontanthjælp i de første tre måneder i år end på samme tid i 2015, siger beskæftigelseschef Jørgen Skovhus Haunstrup.

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.