Kjellerup fejrer rund fødselsdag: 150 år og ny park

Børn og voksne var mødt op for at skyde Kjellerups 150-års fødselsdag i gang og indvie en helt ny park.

Den nye park blev indviet og 150-års jubilæet skudt i gang med fakkeloptog, levende musik, boller og kakao.

Tirsdag var borgerne i Kjellerup inviteret til en vaskeægte fødselsdagsfest.

Byen begyndte nemlig fejringen af de 150 år, og til anledningen var der boller, kakao og levende musik. Fødselsdagsgaven var også på plads – en stor multifunktionel ring i byens helt nye park, Skovbakken.

- Der bliver hængt torve op i den, og når de ikke er der, så er det meningen, at borgerne selv skal indtage den på forskellige vis. Det kan være, at der er hængekøjer om sommeren, eller at der bliver hængt billeder op til udstillinger, siger Liv Mørch Mølskær, som er projektleder i Silkeborg Kommune.

Byens borgere er samlet under den nye multifunktionelle ring. Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Fejringen i dag var samtidig også indvielsen af byens nye park, Skovbakken. Det er Silkeborg Kommune og Realdania, der står bag parken, og de har ønsket at skabe et inkluderende byrum. Det har de gjort i tæt samarbejde med byens borgere.

- Kjellerupgenserne har været fantastiske at samarbejde med. Processen har været præget af åbenhed, nysgerrighed og lysten til at skabe noget, ingen andre har. Og det mener jeg, vi er lykkedes med, siger Liv Mørch Mølskær, der er projektleder i Silkeborg Kommune.

Byen har officielt fødselsdag den 8. juni, men fejrer det hele året med en masse festlige aktiviteter for byens borgere.