Karakter blev afgørende for ny Silkeborg-anfører: - Det er et kæmpe skulderklap

U21-landsholdsspilleren Mads Emil Madsen er valgt som anfører. Han overtager hvervet efter Dennis Flinta, der har stoppet karrieren.

Tre dage før, at Silkeborg igen skal i kamp i Superligaen, er der blevet sat navn på, hvem der afløser Dennis Flinta som anfører i klubben.

quoteDet er jo det, man har gået og drømt om.

Mads Emil Madsen

Det er 22-årige Mads Emil Madsen, der fremover skal bære bindet på overarmen.

Midtbanespilleren har tidligere vikarieret som anfører, når hverken Dennis Flinta eller Simon Jakobsen har spillet. Derfor var det naturligt at give ham bindet trods den unge alder.

- Uanset hvem, der har båret anførerbindet, har Mads Emil altid haft en karakter, der gør, at han på trods af sin unge alder kan påtage sig det ansvar, der er både på og udenfor banen, siger Silkeborgs cheftræner, Kent Nielsen, til klubbens hjemmeside og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at vi har fået en anfører, som fylder noget, og som er en vinder på sin egen måde. Han er også enormt god strategisk, når vi har bolden. Og han tør også bære ansvaret for, at spillet kommer til at sidde der.

Har drømt om det

Mads Emil Madsen kom til Silkeborg for ni år siden fra samarbejdsklubben Gl. Rye, da han var 13 år gammel.

Derfor har han et stærkt bånd til klubben, og netop det har været afgørende for, at han har sagt ja til det nye ansvar.

- Det er fedt. Det er et kæmpe skulderklap. Det betyder helt vildt meget. Det er jo det, man har gået og drømt om. Hvis man ikke lige har drømt om udlandet, så drømmer man om at blive anfører i Silkeborg, så det er jeg sindssygt glad for, siger Mads Emil Madsen.

Den 22-årige midtbanespiller kommer ikke til at ændre meget på sin måde at gå til fodbolden på.

Han er i forvejen ikke den, der råber højest. I stedet går han forrest på andre måder.

- Det er måske mere nogle små ting for eksempelvis i omklædningsrummet, hvor jeg kan gå og snakke med alle, mens det ude på banen er igennem mit spil, at jeg kan være med til at bidrage, siger han.

På banen har han allerede vist sit værd i de 58 førsteholdskampe, han har spillet.

Det er i alt blevet til et mål og otte oplæg.

Næste gang, Mads Emil Madsen og resten af SIF-mandskabet skal på banen, er søndag, når AaB kommer på besøg på JYSK Park.

Før de sidste seks kampe i Superligaens grundspil er Silkeborg sidst.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.