Kæntrede i kano - reddet af betjent

Betjent sprang i søen for at redde nødstedt turist på Ørnsø ved Silkeborg. Han fortjener stor ros for sin indsats, siger vagtchefen. (Foto: 24-7 News)

En ung tysker kan takke en betjent fra Midt- og Vestjyllands Politi for, at han slap fra en kanotur på Ørnsø ved Silkeborg med livet i behold.

Tyskeren sejlede midt på eftermiddagen ud på søen sammen med en jævnaldrende landsmand. Ingen af dem havde redningsvest på, og da kanoen kæntrede 300-500 meter ude i søen, blev der slået alarm.

Den ene af tyskerne kunne selv redde sig i land, mens den anden blev reddet af en af betjentene fra den tilkaldte patrulje. Betjenten sprang simpelthen i søen og svømmede ud for hente den nødstedte tysker.

- Vi overvejede faktisk at tilkalde en helikopter, men patruljen var hurtigt fremme, og den unge kollega fortjener stor ros for sin indsats. Der er en stor sandsynlighed for, at turisten ville være druknet, hvis betjenten ikke havde reageret så hurtigt, siger vagtchef Bjarne Askholm.

Den svømmende betjent kommer fra lokalpolitiet i Herning, og vagtchefen vil nu indstille til stationslederen i Herning, at han får en form for påskønnelse - det kan enten være en buket blomster eller en dusør.

Vagtchefen bruger samtidig lejligheden til at understrege vigtigheden af at bruge redningsvest.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.