Jurister: Steen Vindum er ikke inhabil

Jurister fra KL har udspurgt Silkeborgs borgmester om sin relation til en direktør. Og der er ikke noget at komme efter, viser notat.

Steen Vindum fra Silkeborg Kommune er ikke inhabil i forhold til Birch Ejendomme.

Det slår jurister fra Kommunernes Landsforening fast i et notat på 14 sider efter at have spurgt ind til borgmesterens relation til direktør René Birch. Det skriver Midtjyllands Avis.

- Det var sådan set også, hvad jeg selv havde forventet, for jeg har aldrig opfattet mig selv som inhabil i forhold til Birch Ejendomme, siger Steen Vindum, der har vist notatet fra KL til avisen.

Dermed kan borgmesteren godt deltage i behandling af sager med Birch Ejendomme.

- Har I været i sommerhus eller til Formel 1 sammen?

Af notatet fremgår det, at jurister blandt andet har spurgt Venstre-borgmesteren, om han og René Birch har været i sommerhus sammen, til Formel 1 og i øvrigt deltager i hinandens private mærkedage. Svarene har ikke givet juristerne anledning til at gøre ham inhabil.

- Men det er naivt at tro, at kritikken forstummer, men det lever jeg med, siger Steen Vindum om den kritik, der i første omgang har fået juristerne til at undersøge borgmesterens forhold til Birch.

KL-juristerne vurderer heller ikke, at Silkeborgs politiske overhoved har modtaget gaver fra René Birch, der gør ham inhabil.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Politik.