Julefrokoster aflyst på stribe: Virtuelle ølsmagninger er et alternativt hit hos virksomheder

Selvom julefrokoster med fest, dans og hygge ikke kan lade sig gøre i år, så finder mange virksomheder alligevel en genvej til at mødes og drikke en øl.

På Grauballe Bryghus ved Silkeborg er salget af fadøl næsten gået i stå i en tid, hvor fester og julefrokoster bliver aflyst på stribe. 

Til gengæld har virtuelle ølsmagninger været en måde at holde forretningen kørende på. 

- Det viste sig at være en succes. I fredags havde vi to online ølsmagninger, den ene med 160 deltagere. Det er dejligt, siger Peter Baggerman, der er direktør i Grauballe Bryghus.

quoteDet er en interaktiv oplevelse, så folk kan stille spørgsmål, og vi kan lave fællesskål. Det går ganske gemütlich.

Peter Baggerman, direktør, Grauballe Bryghus, Silkeborg

Mange virksomheder leder i den traditionsrige julefrokostsæson efter alternativer til de julefester, der er blevet aflyst. Og her er ølsmagning via en Zoom-forbindelse blevet et hit til at pleje kollegafællesskabet på afstand.

Det er en interaktiv oplevelse, så folk kan stille spørgsmål, og vi kan lave fællesskål. Det går ganske gemütlich, siger bryghusdirektøren.

Under ølsmagningen knapper han fire-seks øl op én efter én, mens folk kan sidde derhjemme og smage på varerne.

100 medarbejdere fra Jyske Bank var i fredags til virtuel ølsmagning over Zoom.
100 medarbejdere fra Jyske Bank var i fredags til virtuel ølsmagning over Zoom.
Foto: Skærmbillede.

Slapper af og sænker skuldrene

Bryghuset har 17 virtuelle smagninger i november og december. Én af dem blev arrangeret for Jyske Bank, der har med hovedsæde i Silkeborg. Her plejer de udenfor coronatid at holde en stor julefrokost med fester i de forskellige afdelinger og diskotek i kantinen.

- Vi tænkte, at vi er nødt til at gøre et eller andet - også med en aflyst julefrokost. Noget, der kan binde os sammen og sørge for, at der stadig er et sammenhold. At der sker noget socialt, siger Eva Elgaard Pedersen, der er Vice President i Jyske Bank.

I fredags dukkede godt 100 medarbejdere fra bankvirksomheden virtuelt op til smagningen af øllet fra det lokale bryghus. Først var der dog lige nogle begyndervanskeligheder med at få logget sig på zoom og mutet mikrofonerne.

- Men det er også bare underholdende og med til, at vi alle sammen sænker skuldrene og slapper af. Og så var det nogle gode øl, vi blev præsenteret for. Det gør jo også noget godt, sådan en fredag eftermiddag, siger Eva Elgaard Petersen fra Jyske Bank.

De medarbejdere, der var mødt ind på arbejde, satte sig sammen med deres nærmeste kolleger og kunne hygge sammen om øllene - selvfølgelig med passende afstand - men de fleste sad derhjemme under ølsmagningen.