Jonas Dal: 2. division er, hvad jeg kunne få lov til

Jonas Dal ser store muligheder i Kjellerup IF, men har også takket ja til tilbuddet fra klubben, fordi han ikke må være træner i en højere division.

Jonas Dal blev her til aften præsenteret som ny cheftræner i Kjellerup IF.

Den tidligere Hobro- og Esbjerg-træner skal nu stå i spidsen for Kjellerup i 2. division. En klub, som han ser muligheder i.

- Jeg er helt vild glad og klar på at komme ud og træne noget fodbold. Nu handler det om at blive en del af et team. I Kjellerup er der en ung trup, som er på vej til noget stort, og der er en positiv historie omkring klubben med folk, der gør et stort frivilligt stykke arbejde, siger Jonas Dal.

Den 40-årige fodboldtræner har stået uden trænerjob, siden han for snart et år siden blev fyret i Esbjerg.

Højere division vil være konkurrenceforvridende

Jonas Dal er stadig på kontrakt i Esbjerg, og 2. division er, hvad den tidligere klub vil give ham lov til at træne for.

- Det er, hvad jeg kan få lov til, og det er en del af gamet. Andet vil være konkurrenceforvridende. Jeg er glad for, at jeg trods alt har mulighed for at træne fodbold. Jeg har fået tilbud fra andre klubber, men det passer ikke lige så godt som Kjellerup. Jeg har sagt ja, fordi jeg mener, jeg kan gøre en forskel i klubben, siger Jonas Dal.

Den nye KIF-cheftræner understreger desuden også, at der nu kun er 25 minutter mellem hjemmet i Isenvad og træningsbanerne i Kjellerup, hvilket også har spillet ind.

Mulighed for noget stort

Jonas Dal fik sit store gennembrud som fodboldtræner, da han for tre år siden på spektakulær vis førte Hobro IK i Superligaen. Og hvem ved, måske kan han lave en Hobro igen.

- Det kunne være suverænt fedt at lave en Hobro igen. Nu handler det i første omgang om at komme i oprykningsspillet, og så kan man spille mere frigjort. Men der er noget på vej, og forhåbningen er, at vi kan rykke op på en højere hylde, siger Jonas Dal.

Kjellerup IF sluttede på en tredjeplads denne sæson efter Brabrand og Thisted.

Jonas dal har skrevet under på en etårig kontrakt med KIF og begynder arbejdet den 1. juli.