Ild i Silkeborg igen i nat: Fire påsatte brande

Flere beboere blev kortvarigt evakueret, da politiet og brandvæsnet fire gange i nat rykkede ud til påsatte brande.

I en af de påsatte brande var der blevet sat ild til en container, som stod låst inde i et træskur op ad gavlen på en boligblok her i Lindeparken. Foto: 24-7News

De seneste fem uger har der nu været 23 brande i et boligområde omkring Lupinvej i Silkeborg. Og natten til torsdag var den så gal igen.

Det er ikke til at vide, hvor hurtigt en brand kan udvikle sig

Allan Riisberg, indsatsleder, Midtjysk Brand og Redning

Hele fire gange blev politi og brandvæsen kaldt ud til meldinger om brand. Alle fire meldinger kom i tidsrummet mellem klokken 01.52 og 02.18 om natten, og i Lindeparken og på Resedavej blev beboerne kortvarigt evakueret.

- På Resedavej fik vi anmelderen til at gå rundt i opgangen og evakuere folk, og i Lindeparken gjorde politiet det. Der var ikke nogen reel fare, men i sådan en situation bliver der ikke taget nogen chancer. Det er ikke til at vide, hvor hurtigt en brand kan udvikle sig, siger Allan Riisberg, der er indsatsleder ved Midtjysk Brand og Redning.

Læs også Politi om brande i Silkeborg: - Det er en meget alvorlig situation

Ved to af de fire brande var der tale om påsatte brande i fritstående containere. I den tredje påsatte brand var der blevet sat ild til en container, som stod låst inde i et træskur op ad gavlen på en boligblok. Og i den fjerde brand var der blevet sat ild til en barnevogn i en kælder på Resedavej.

Nervøse beboere

Torsdag morgen er brandvæsnet færdige på stedet, og overlader nu de tekniske undersøgelse og efterforskningsarbejdet til Politiet.
Og som vi de seneste dage har kunnet fortæller, så bekræfter indsatslederen også, at der er stor utryghed og bekymring blandt beboerne i området.

Hun var blevet noget nervøs og bange over, hvem det nu var, der ringede på hendes dør ved to-tiden om natten

Allan Riisberg

- Jeg talte med en ældre kvinde i nat, som fortalte mig, at hun var blevet noget nervøs og bange over, hvem det nu var, der ringede på hendes dør ved to-tiden om natten, siger Allan Riisberg.

Politiet har ikke særlig mange spor at gå efter i sagerne om de mange påsatte brande. De patruljerer i områderne, og ellers håber de bare på hjælp fra borgerne.

- Vi fortsætter efterforskningen, men det er utrolig svært. Vi forsøger at finde vidner, som ved noget og som vil fortælle hvad de ved, siger politikommissær Bent Riber Nielsen fra lokalpolitiet i Silkeborg.

02:12

18 gange siden den 28. september har politiet modtaget anmeldelser om brande omkring Lupinvej i Silkeborg. Beboerne er ved at få nok.

Luk video