Hyldet lærer: Det er fantastisk, hvis det kan inspirere andre

Siden mandag er Maiken Gustaffson blevet hyldet på de sociale medier for sit brev til 1.a. Og at brevet har fået så stor opmærksomhed, overrasker klasselæreren.

Maiken Gustaffson er blevet hyldet for sit brev til sine elever. Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Et simpelt brev kan have en stor effekt. Det har klasselæseren på Kornmod Realskole i Silkeborg bevist. Siden mandag er Maiken Gustaffson nemlig blevet hyldet på de sociale medier for det brev, hun skrev til sine nye elever i 1.a.  Og det har været meget overraskende for klasselæreren, at hendes brev har fået så meget opmærksomhed.

- Jeg tænkte, at det var dejligt, at det havde været inspirerende det her brev. Men hvad det så medførte, hvordan det kom rundt på de sociale medier, det havde jeg virkelig ikke regnet med. Men det er da fantastisk, hvis det kan inspirere andre, siger Maiken Gustaffson. 

Brevet blev sendt med børnene hjem efter første skoledag, som de så kunne læse med deres forældre.

- Det var rigtigt vigtigt for mig at give dem en rigtig god start på deres skolestart i 1. klasse. Og så kunne de også lære mig at kende via de værdier, jeg har beskrevet i brevet, siger Maiken Gustaffson.

Mor delte brevet

Æren, for at brevet har fået så stor opmærksomhed, går til Charlotte Holm. Hun er mor til Thor, som fik et brev med hjem. Brevet og værdierne blev modtaget med glæde hjemme hos Charlotte Holm, som delte brevet på det professionelle medie, Linkedin. Her er brevet blevet set af over 40.000 mennesker.

- Det var en helt fantastisk fornemmelse. At opleve, at ens barn på den måde er i centrum. Og bliver set. Man får oplevelsen af, at brevet er skrevet udelukkende til ham, velvidende at alle andre i klassen har fået det, så sidder man og tænker: Hvor er det da skønt, at en lærer kan se et barn på den måde, siger Charlotte Holm.

Læs også Lærer hyldet for velkomstbrev til 1. klasse

Selvom Maiken Gustaffson synes, det er spændende, at brevet får så stor opmærksomhed, var det virale hit ikke tanken bag brevet. For hende var fællesskabet i centrum.

- Man kan godt opleve børn, hvor det meget handler om dem. Og jeg synes, det er rigtigt vigtigt, de er vigtige hver for sig, men det er også rigtigt vigtigt, at vi har et fællesskab, der skal fungere, hvor vi tager hensyn til hinanden, hjælper hinanden og har det godt sammen, siger Maiken Gustaffson.

Og hun regner da heller ikke med, at hun skal overgå sig selv næste år.

- Nu har jeg vist fået mine 15 minutes of fame. Men det kan godt være, de får et nyt brev med en anden hilsen i næste år, siger Maiken Gustaffson. 

02:37 Luk video