Hundelufter er utilfreds - kommune fjerner skraldespande

Silkeborg Kommune har fjernet flere offentlige skraldespande for at få folk til at tage sit eget affald med. Det er hundelufter Henning Kristensen utilfreds med, for hvor skal han nu gøre af hundens efterladenskaber.

Henning Kristensen lufter hunden Ayla morgen, middag og aften.

På gåturen træder hunden af på naturens vegne, og når Henning Kristensen har samlet det op i en lille, sort pose, savner han de gamle skraldespande.

- Jamen, de er træls at gå med. Det er ikke sjovt, for så har man ikke sine hænder fri, siger Henning Kristensen.

Men de er der altså ikke længere. Silkeborg Kommune har nemlig fjernet 20 skraldespande i det naturareal ved Kjellerup, hvor han går tur.

Skal få folk til at svine mindre

Det er Klima- og miljøudvalget i Silkeborg Kommune, der har besluttet at spare affaldsspandene væk. Det sparer kommunen 80.000 kroner.

-  Vi fik forelagt en undersøgelse, som sagde, at folk smed faktisk ikke mere affald, fordi man fjernede affaldsstativerne. Folk tog det med hjem, fortæller Susanne Guldborg Jacobsen fra Venstre, der er medlem af Klima- og miljøudvalget i Silkeborg Kommune.

Henning Kristensen og hunden Ayla på en af de tre daglige gåture i Kjellerup.
Henning Kristensen og hunden Ayla på en af de tre daglige gåture i Kjellerup.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Naturstyrelsen har i årevis fjernet skraldespande fra danske skov- og naturområde. Skovfoged Hans Jensen oplever, at det faktisk er sådan, at jo færre skraldespande der er, jo mindre flyder affaldet i naturen.

- Meget ofte skete der det, at publikum eller nogen af publikum, der besøgte de pladser, de tænkte, at når der står en skraldespand og selvom den er fyldt, så kan vi bare smide noget ved siden af, for der kommer nok nogen og tømmer det, siger Hans Jensen, der er skovfoged i Naturstyrelsen Søhøjlandet.

Men det giver Henning Kristensen ikke meget for.

- Jeg har endnu aldrig set en overfyldt skraldespand. Aldrig.

Derfor kæmper han for at få skraldespandene tilbage, så han ikke skal gå med poserne i hænderne.

Men kommunen vil ikke umiddelbart sætte skraldespandene op igen.

Er det ikke ærgerligt, at der ikke er skraldespande?

- Jeg synes, det er ærgerligt, at nogen skal rydde op efter os andre. Jeg synes faktisk, det er lidt pinligt, siger Susanne Guldborg Jacobsen.

 

Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Natur.