Hjemvendte VM-helte hyldet i Silkeborg

Trætte og glade VM-helte blev i dag fejret i Silkeborg. Tre BSV-spillere mødte fans i Jyske Bank.

I dag vendte de tre lokale VM-helte Nikolaj Øris, Nikolaj Markussen og Johan Hansen hjem til deres faste arbejde i håndboldklubben Bjerringbro-Silkeborg.

- Det har været helt fantastisk, at mærke den opbakning vi har fået. Alt fra på vejene til ikke mindst Rådhuspladsen til sidst i går. Og så at komme her til Silkeborg, hvor man også kan se, at opbakningen er stor. Det er fantastisk, siger Johan Hansen.   

Hvis spillerne havde forestillet sig, at luften var ved at gå af VM-festballonen, så ventede der en overraskelse i Jyske Banks hovedkvarter.

Det gik nemlig ikke ubemærket hen, da Jyske Bank og Grundfos som Bjerringbro-Silkeborgs hovedsponsorer også ville fejre deres lokale spillere. I Jyske Banks hovedkontor i Silkeborg fik fansene en mulighed for at møde de lokale gulddrenge, og det var der mange, der benyttede sig af.  

Der var mødt masser af fans op i Jyske bank i Silkeborg. 
Der var mødt masser af fans op i Jyske bank i Silkeborg. 
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

VM-spillerne gav sig god tid til at tage selfies og skrive autografer, men efter to dages fest var det i en noget afdæmpet udgave. Der var heller ikke meget bund tilbage i Nikolaj Øris' stemme. 

Du lyder lidt slidt i stemmen?

- Ja, det har været et par hårde dage, så stemmen har været på overarbejde, siger Nikolaj Øris med temmelig slidte stemmebånd. 

Er du ved at være lidt slidt?

Ja, det må man sige. Det er ikke hverdagskost at gå i byen to dage i træk som håndboldspiller. Den er hård, siger Nikolaj Øris. 

Trætte håndboldhelte mødte fans på hjemmebanen i Silkeborg. 
Trætte håndboldhelte mødte fans på hjemmebanen i Silkeborg. 
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

- Det er lidt svært at sige, hvordan det er at være tilbage. Jeg har været i Silkeborg i en time. 

Men festen fortsætter?

- Det fortsætter ja, men nu er vi også ved at være der, hvor det bliver dejligt at komme hjem til familien og få lidt ro på igen, det glæder jeg mig til, siger Nikolaj Øris med et træt omend stadigvæk bredt smil. 

Kollega-verdensmesteren, Johan Hansen, stemmer i; 

- Jeg glæder mig til i aften, hvor jeg får lov til at sove i min egen seng. Det bliver dejligt, siger han med et træt smil, der kan konkurrere med klubkammeraten Øris'. 

Reporter Frederik Helms var med live fra Herning, hvor verdens vigtigste håndboldkamp i eftermiddag blev spillet.