Her er sygeplejerskens klima-spørgsmål, som overraskede politikerne

Sygeplejerske Rita Balle Rasmussen skal se, om hun stadig er mest enig med Socialdemokraterne, når hun skal stemme på en politiker, hun ikke kan se.

- Det kommer faktisk bag på mig, lyder det fra Margrete Agerup Præst fra de Konservative.

Sygeplejerske Rita Balle Rasmussen fra Silkeborg har lige stillet et spørgsmål om klima. Hun kan ikke forstå, hvorfor de ikke skal sortere affald på sygehuset. Det kan folketingskandidat Margrete Agerup Præst heller ikke, hun anede slet ikke, at der ikke var en sortering.

- Det er jo det, man får ud af at komme ud og møde nogen ude i virkeligheden. Så bliver vi klogere på, hvilke udfordringer de står med, fortæller Margrete Agerup Præst.

Stemmeseddel uden navne

Vi har inviteret tre kandidater med ud til sygeplejerske Rita Balle Rasmussen, for at se om hun stadig stemmer rødt, når det eneste der er på stemmesedlen, er svar fra politikerne.

De tre kandidater

Mens Rita overraskede politikerne med sit spørgsmål om affaldssortering, så var de to første spørgsmål mere forventelige. 

- Hvad vil I gøre for arbejdsmiljøet på sygehusene, og hvorfor prioriterer vi ikke det offentlige sundhedsvæsen højere? spørger Rita Balle Rasmussen fra stemmeboksen.

Her var det svarene fra Konservative, der var mindst enighed med fra boksen, og så blev kandidaten fra Konservative sendt hjem.

Valg i blinde

Sorterede sit eget parti fra

Fra start fortalte Rita, at hun plejer at stemme på Socialdemokraterne. Men da krydset skulle sættes i den blinde stemmeboks, så endte det ud for Radikale Venstre i stedet. 

- Jeg stemmer godt nok ikke selv Radikale mere, lyder det fra Rita, da hun får afsløret, hvem hun har stemt på.

- Det kan man altid komme til igen, kommer det prompte fra Hanne Roed fra De Radikale.

8:27
Vi har bedt en række vælgere finde de problemstillinger, der fylder mest i deres liv - og så skal tre folketingskandidater svare på, hvad de vil gøre ved det. Uden vælger og kandidater kan se hinanden, eller ved noget om hinanden. Og så skal vælgerne til sidst vælge den kandidat, de er mest enige med - i blinde.