Henrik demonstrerer mod coronapas: - Jeg er et frit menneske i et frit land

Mens mange lørdag aften brugte deres coronapas til for eksempel at gå på restaurant, så demonstrerede en gruppe i Silkeborg mod netop coronapasset.

Hundredvis af mennesker er lørdag aften samlet for at demonstrere imod det såkaldte coronapas.

En af dem er Henrik Vejlø fra Silkeborg.

- Jeg er et frit menneske i et frit land, og hvis jeg skal bruge et pas for at gå ind på en restaurant for eksempel, er jeg så i virkeligheden fri? spørger han.

Corona-passet er bare ét af de tiltag, regeringen har indført som en del af genåbnings-planen i et forsøg på at forhindre coronasmitte.

Man skal bruge det, hvis man for eksempel skal til frisør, på restaurant eller til et kulturelt arrangement. Men coronapasset er kun midlertidigt.

Spørgsmål: Hvorfor kan du ikke leve med en midlertidig periode med coronapas?

- Mit udgangspunkt er, at jeg er et sundt menneske og vil gerne betragtes som et sundt menneske. Derfor mener jeg faktisk, at de fleste af de restriktioner, der foregår i øjeblikket, de er helt forkerte, lyder det fra Henrik Vejlø, der tilføjer:

- Det at lukke et land ned på den måde, det er jo en kæmpestor politisk beslutning, og det er jo egentlig ikke virusset, der har gjort det, men det er jo en politisk beslutning.

Coronapasdemonstration
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Aftenens demonstration på torvet er arrangeret af Modstand Midtjylland. Her oplever man både maskerede personer og romerlys.

Spørgsmål: Det kan godt virke lidt voldsomt for udefrakommende. Er det den rigtige måde at komme ud med sit budskab på det her?

- Jeg har selv været med til at orkestrere en demonstration her i Silkeborg - den første, der var her, og vi gjorde det på en lidt anden måde. Jeg går ind for, at man skal argumentere sagligt for sine synspunkter, slutter Henrik Vejlø.

Det skriver Modstand Midtjylland om sig selv på Facebook: