Helenius udbygger målstime i ny Silkeborg-sejr

Silkeborg vandt for fjerde gang i foråret, og igen var det med Nicklas Helenius blandt målscorerne.

Silkeborgtræner Kent Nielsen har grund til at være tilfreds med pointudbyttet i foråret.

Mere og mere tyder på, at kampen om oprykning til Superligaen bliver et anliggende mellem tre jyske klubber.

Efter Viborg og Esbjergs sejre tidligere i weekenden nappede også Silkeborg tre point i topstriden ved at slå HB Køge 2-0 på Jysk Arena i Søhøjlandet.

Det er fjerde forårssejr på stribe til Kent Nielsens tropper. Og det er fjerde kamp med Nicklas Helenius på måltavlen.

Angriberen scorede for syvende gang i det spæde forår, da han smukt placerede et indersidespark i målhjørnet til 2-0 17 minutter før tid.

Målet var en passende afslutning på et fint angreb, hvor Silkeborg havde holdt fast i bolden med en nærmest endeløs række af korte pasninger på kunstgræsset.

20 minutter forinden var hjemmeholdet kommet i spidsen ved Tobias Salquist. Den tilbagevendte forsvarer kastede sig frem ved bageste stolpe og bugserede et indlæg ind bag Oskar Snorre i HB Køge-målet.

Med sejren er Silkeborg igen blot to point efter Esbjerg, der lige nu sidder på rækkens andenplads. Førende Viborg er yderligere fem point foran.

Det er mere end svært at få øje på andre oprykningskandidater i tabellen. Nærmeste udfordrer til topholdene er FC Helsingør, som er 11 point efter Silkeborg.

I søndagens anden kamp vandt Helsingør med 2-1 på udebane over Vendsyssel.