Hård tone i valgdebat rammer 14-årige Amal: - Jeg bliver dømt, bare fordi jeg er muslim

Man skal dømme mennesker for deres personlighed, ikke for deres religion, mener Amal Saeed.

Amal Saeed føler sig ramt, når hun bliver konfronteret med Rasmus Paludans holdninger.
Amal Saeed føler sig ramt, når hun bliver konfronteret med Rasmus Paludans holdninger.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Et af de emner, der allerede fylder meget i valgkampen, er indvandrer- og flygtningedebatten. Her er tonen skærpet af partier som Nye Borgerlige og Stram Kurs.

Men for dem, debatten handler om, kan det være hård kost at se til fra sidelinjen.

- Jeg bliver dømt bare fordi, jeg er muslim. Bare fordi, jeg har sort hår og er muslim, så er jeg kriminel. Det gør mig ked af det, fordi jeg synes ikke, man skal dømme mennesker for deres religion, men for deres personlighed, siger 14-årige Amal Saeed fra Rødkærsbro ved Bjerringbro.

Det er især den racismedømte partileder fra Stram Kurs, Rasmus Paludan, hvis holdninger kommer frem.

Paludans holdninger vejer

Men selvom Amal prøver at ignorere de holdninger, kan hun ikke lade være med at lade dem påvirke hende.

- Det er jo ret svært, for jeg bliver jo ramt af det. Jeg kan leve uden at tænke på Rasmus Paludan, men når der bliver sagt sådan nogle ting direkte til mig, så kan jeg ikke bare ignorere det, siger hun.

Amal har sammen med sin familie været i Danmark i fire år, siden de i 2015 flygtede fra krigen i Syrien.

Kæmper for at modbevise fordomme

Amals far, Mahmoud Saeed, deler datterens tanker omkring Rasmus Paludan. Faren mener, at mange kigger på Paludan som en rollemodel.

Det er derfor hans opgave at kæmpe for at modbevise de fordomme, der følger med.

- Jeg passer mit arbejde, jeg passer mit liv, jeg er meget venlig overfor mine venner og mine naboer – jeg prøver at bidrage og give noget tilbage til Danmark, siger Mahmoud Saeed.

Havde helt andre tanker om Danmark

Da Amal og hendes familie flygtede til Danmark, troede hun, at hun var kommet til et sted, hvor hun kunne være sig selv.

- Da jeg kom til Danmark, havde jeg en helt anden tanke faktisk. Jeg troede, at det ville være det perfekte sted, at man ville leve i fred og at alle ville kunne lide mig. Men det er det ikke helt, fortæller hun.

Men heldigvis holder hun fokus på det positive.

- Det er heldigt, at der kun er én fra min klasse, der er ret racistisk. Jeg kigger på den positive side, og det er, at der er rigtig mange, der kan lide mig.

2:17
SE INDSLAG: Indvandrer- og flytgningedebatten fylder i valgkampen - og tonen er skærpet, efter partier som Nye Borgerlige og Stram Kurs er kommet til. For dem, debatten handler om, kan det være hård kost at se til fra sidelinjen.