Håndbold: Bjerringbro-Silkeborg slagter Aarhus på udebane

Med en storsejr på udebane ligner det, at Bjerringbro-Silkeborg skal have et point med over i slutspillet. Aarhus Håndbold blev tirsdag slået med 33-22.

BSV fik en god sejr ude mod Aarhus Håndbold. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Tirsdag snuppede BSV den fjerde ligasejr på stribe med 33-22 ude over Århus og placerer sig dermed på ligaens tredjeplads med 33 point for 24 kampe. Aalborg og GOG fører ligaen an med henholdsvis 37 og 36 point.

Århus ligger i et mindre vakuum på syvendepladsen med 27 point efter en serie på fire kampe uden sejr.

Læs også BSV flopper fælt og ryger ud af CL efter nedsmeltning

Århus var kun foran i indledningen blandt andet ved 4-3, men med fire mål i træk fik BSV skabt det første lille hul ved 7-4. Michael V. Knudsen sørgede for det sidste af disse mål, og den tidligere landsholdskæmpe var i det hele taget sikker fra stregen i første halvleg med fire mål på lige så mange forsøg.

BSV fortsatte dominansen, og da Nikolaj Øris efter 21 minutter scorede til 14-8, kaldte Århus-træner Erik Veje Rasmussen til timeout i forsøg på at standse udviklingen.

Det lykkedes i nogen grad, da hjemmeholdet Århus i halvlegens resterende del scorede en gang mere end modstanderen, men BSV kunne stadig gå til pause med en komfortabel føring på 17-12.

Opvisning af BSV

BSV trak yderligere fra i begyndelsen af anden halvleg. Højrebacken Nikolaj Øris mødte skydelysten til opgøret, og med sit sjette mål på ti forsøg bragte han sit hold på 22-15.

Læs også BSV-træner efter CL-nedtur: Det er ingen katastrofe

Århus udstrålede ikke tro på det store comeback, og i stedet udbyggede BSV. Føringen blev første gang tocifret, da Sebastian Skube ti minutter før tid gjorde det til 28-18.

Det var en aften, hvor meget lykkedes for BSV. Mads Øris scorede kort før tid til 32-20 med et overrumplende underhåndsskud op i nettaget, som fik træner Peter Bredsdorff-Larsen til at overgive sig med et grin på sidelinjen.

Brødrene Øris blev da også kampens to mest scorende. Nikolaj og Mads kom på måltavlen henholdsvis syv og seks gange.