Hærværk lukkede motorvejs-tunnel i Silkeborg

Begge spor var spærret, fordi en passager i en bil fjernede to pulverslukkere fra et brandskab.

For første gang siden åbningen i september 2016 var den 325 meter lange motorvejs-tunnel i Silkeborg mandag aften spærret for al trafik.

Det skete, fordi en passager i en bil, der ved 22-tiden standsede midt i tunnellen, fjernede to pulverslukkere fra et brandskab. 

- Det satte gang i brandalarmen, og så lukkede tunnellen for al indkommende trafik. Vi har et styresystem, der i sådanne situationer tænder de røde lamper, og efter et stykke tid kommer der også bomme ned, forklarer Niels Højgaard, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet. 

Det vestgående spor var spærret i 49 minutter og det østgående spor i en time og 10 minutter. Niels Højgaard fortæller, at der kunne være åbnet noget før, hvis det ikke havde været for en fejl i en elektronisk komponent.

Præcis hvorfor passageren i bilen valgte at tage pulverslukkerne ud af skabet, står hen i det uvisse. Afdelingschefen formoder, at der var tale om en form for forsinket nytårshærværk.

- Vi kan se på overvågningen, at bilen stoppede, fordi bagklappen gik op. Først gik føreren ud og lukkede bagklappen, og kort efter kom passageren så ud og fjernede pulverslukkerne. 

- Det er et meget farligt sted at standse, og det er ærgerligt, at nogen tror, at man kan gøre sådan noget for sjov. Men jeg er godt tilfreds med, at vores sikkerhedssystem virker, siger Niels Højgaard.

De to mænd i bilen fik i øvrigt aldrig pulverslukkerne med sig. Da alarmen gik i gang, valgte de at efterlade dem i tunnellen. Bilen forsvandt i retning mod Aarhus.