Håndboldlegender takker af: - Det er ikke helt sivet ind endnu

Med nederlaget til Aalborg onsdag takker tre af Danmarks største håndboldprofiler nu af. Sidste kamp er spillet.

En æra er slut. I hvert fald for tre af Danmarks bedste håndboldspillere. 

Onsdag indstillede nemlig både Jesper Nøddesbo, Mads Øris og Klaus Thomsen håndboldkarrieren.

Og det er ikke helt gået op for spillerne endnu, at håndboldlivet er forbi.

For sidste gang sidder brødrene Øris overfor hinanden inden en håndboldkamp.

- Det er en speciel dag. det er en stor del af ens liv. Noget, der har fyldt rigtig meget. Men jeg er sikker på, når kampen går i gang, at det så føles lige så normalt som altid, siger Mads Øris, der debutterede for Bjerringbro Silkeborg i år 2000.

quoteJeg er først ved at indse nu, at det er slut.

Jesper Nøddesbo, tidligere håndboldspiller


Bortset for 3 år i Skive har han spillet hele karrieren i klubben. For sidste gang sidder brødrene Øris overfor hinanden inden en håndboldkamp.

- Vi er jo sådan et brødreskab, hvor vi kender hinanden på banen så godt både på banen og udenfor, så vi behøver faktisk ikke tale sammen. Når vi kigger tilbage og har alle de gode oplevelser og minder, det tror jeg, bliver guld værd, siger Mads Øris.

Med 4 minutter igen stiger han til vejrs for sidste gang i BSH trøjen.

I en kamp, som de aldrig var tæt på at vinde.

- Det var jo en lortekamp for at sige det, som det var. Vi må bare sige, at vi ikke var gode nok i dag. Vi gjorde det svært for os selv, og der var mange fejl, siger Mads Øris.

Det blev til et nederlag, da Bjerringbro-Silkeborg tabte den afgørende kamp i mesterskabet mod Aalborg i den sidste kampe med den gamle garde.

- Forløsende at prøve noget nyt

Men Mads Øris var ikke alene om at være på håndboldbanen for sidste gang i går.

- Jeg er først ved at indse nu, at det er slut. Og det ved jeg jo godt, men jeg tror ikke, den er sivet helt ind endnu. Jeg tror, der går nogle dage og måske nogle uger. Men lige nu har jeg brugt al min energi på at forberede mig til den her kamp og haft fokus på de opgaver, jeg skulle løse i dag, så der har ikke rigtig været plads til at tænke på det, siger Jesper Nøddesbo, hvis karriere som professionel håndboldspiller nu også er slut.

Nøddesbo startede sin karriere i Tvis Holstebro og var senere med til at vinde OL-guld med Danmark. Sidste kamp i karrieren blev for Bjerringbro Silkeborg.

Onsdag blev det så til en af de medaljer, som ikke betyder så meget i det store hele, når karrieren gøres op. Sølv. For det er et stort navn - som nu er klar til at sige farvel til håndbolden.

- Jeg tror også, der ligger noget forløsende i at skulle prøve noget nyt. Men mon ikke, når de store kampe bliver spillet, at det så vil rykke lidt i mig, siger Nøddesbo.