Glamping: Camping med luksus og komfort hitter

En ny form for luksuscamping vinder frem. Glamping hedder det populære fænomen.

Den er god nok – det hedder glamping og ikke camping.

- Da det først kom frem, så troede folk jo, at vi stavede fejl, når vi sagde glamping.

Sådan fortæller den ene halvdel af lejrchefparret på Skyttehusets Camping ved Silkeborg. For fire år siden introducerede de begrebet på deres plads, som de har haft gennem 16 år.

Glamping, som er en forkortelse af glamorous camping, er for dem, som gerne vil holde deres næste ferie i telt, men som ikke vil ikke gå på kompromis med hverken det luksuriøse eller friluftslivet.

God plads inde og ude er en del af glamping.
God plads inde og ude er en del af glamping.
Foto: Bente Hickman

Mere plads og privatliv

I glampingteltet er der fx ekstra meget plads, men også pladsen udenfor teltet er rummelig og giver plads til masser af privatliv, hvis man mere er til det. Og så er teltet ud over fast bund og køleskab også forsynet med andre bekvemmeligheder.

quoteDet er meget efterspurgt, og vi siger nej til rigtigt mange.

Bente Hickman, Lejrchef, Skyttehusets Camping

- Så har vi indrette dem med kurvemøbler, skind og dobbeltseng og sådan lidt ekstra, fortæller lejrchef Bente Hickman.

Og det er noget folk kan lide, selvom det er lidt dyrere, end hvis man selv har telt og udstyr med.

- Det er meget efterspurgt, og vi siger nej til rigtigt mange, fortæller Bente Hickman.

Der er ingen bestemte aldersgrupper, der efterspørger konceptet, men det bringer nye campister på banen. Især par som ikke er helt enige om, hvorvidt de skal campere eller ej.

- Det er tit, den ene part ikke vil ud og sove i telt, hvor den anden vil, og så er det jo et godt kompromis, fordi der er en god seng, og der er gode omgivelser og hygge. Så det er mange ikke-campister, der tager det, siger lejrchefen.

Teltet er veludstyret med møbler og andet inventar.
Teltet er veludstyret med møbler og andet inventar.
Foto: Bente Hickman

Inspiration fra Sydafrika

Parret har selv rejst meget rundt i verden og boet i telt. Ideen fik lejrcheferne dog på nettet, hvor de så teltet sat op i Sydafrika med en fantastisk udsigt, og netop udsigten har parret lagt vægt på i deres version af glamping.

- Da vi så safaritelte, hvor man kiggede ud over savannen, tænkte vi, at det hører sammen med udsigt, siger den erfarne lejrchef.

Derfor er teltene på Skyttehusets Camping placeret, så man har en smuk udsigt ud over Svejbæksnævringen med meget smuk natur. Her kan man så sidde i ro og nyde udsigten og bådene, der sejler forbi og have fx en hyggelig weekend.

Men er det ikke lidt snyd at campere på den måde? Skal det ikke være primitivt med blus og sådan noget for at få den rigtige camping-oplevelse?

- Ikke i dag altså – der er mange måder. Hvis du er i campingvogn, så er det jo endnu mere luksus, og der har du jo nogle andre ting. Teltdugen er der, og du kan mærke regnen. Du er ikke inde, fortæller Bente Hickman.

Glamping-oplevelsen bliver ofte foræret som gavekort til bryllup og fødselsdage.

 

På globalt plan findes der mange forskellige udgaver af glamping

 

 

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Livsstil.