Fyret overlæge får opbakning fra partifælle

Efter regionsrådsmedlem Ulrich Fredberg (V) blev fyret som ledende overlæge på sygehuset Silkeborg, forsøger hans partifælle Jørgen Vinther nu at få ham genansat.

Fyringen af ledende overlæge og regionsrådmedlem Ulrich Fredberg har skabt politisk uro. Flere politikere, herunder Venstre-medlemmet Jørgen Vinther er fortørnet over Fredbergs fratrædelse.

quoteUlrich Fredberg er blevet behandlet så ynkeligt og dårligt i Region Midt, at jeg vil kæmpe de næste dage for at få ham tilbage i sit job

Jørgen Vinther (V)

For Jørgen Vinther mener ikke, at hans partifælle har fået en fair behandling, og derfor har han i dag taget initiativ til en underskriftsindsamling, så overlægen forhåbentlig kan blive genansat.

- Jeg føler fyringen er et udtryk for en heksejagt fra embedsmænd, forklarer Jørgen Vinther.

Flere af Ulrich Fredbergs kollegaer fra sygehuset har også udtalt sig skeptisk over fyringen. 

Og kritikken af fyringen fra flere fronter, håber Jørgen Vinther kan få sygehuset til at genoverveje sin beslutning.

- Jeg mener, at der er en chance for, at Ulrik Fredberg kan få sin stilling tilbage, forklarer Jørgen Vinther.

Baggrund for fyring

Ulrich Fredberg måtte gå efter en strid om undersøgelse af patienter for lungekræft. Han stod fast på en scanningsmetode, der ikke følger Sundhedsstyrelsens retningslinier, men som angiveligt opdager betydeligt flere kræfttilfælde. Netop, at han holdt fast i denne scanningsmetode er angiveligt det, som har kostet ham jobbet. 

Og det undrer flere kollegaer fra Regionsrådet sig over. De forstår ikke, at det i det hele taget skulle komme så vidt.

- Jeg synes, det virker til at være en sag, som er kørt i langdrag, siger Lone Langballe (DF) fra regionsrådet.

Det samme mener Susanne Buch.

- Jeg forstår ikke, hvordan en dygtig medarbejder, som kan sit kram, er modig og arbejder med nye tiltag, kan ende i sådan en situation, fortæller Susanne Buch (SF) fra regionsrådet.

Frygt for sygehusets fremtid

I Silkeborg er der nærmest oprørsstemning og frygt for sygehusets fremtid efter fyringen. Selv Borgmesteren er højst overrasket.

- Han (Ulrich Fredberg, red.) har været nem at arbejde sammen med fra kommunens side, og jeg tænker, at han har været ikonet i forhold til at stå for Silkeborg Sygehus, lyder det fra Borgmester Steen Vindum (V).

Regionsrådsformand Andders Kühnau vil ikke gå ind i sagen, da han mener politikere skal holde sig fra den slags. Og den kritik tager Jørgen Vinther da også til sig, men han mener denne sag er et særligt tilfælde.

- Ulrich Fredberg er blevet behandlet så ynkeligt og dårligt i Region Midt, at jeg vil kæmpe de næste dage for at få ham tilbage i sit job igen, fortæller Jørgen Vinther.

Tema

Fredberg-sagen


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Erhverv.