Fund af kæmpe lager med kopivarer chokerer: - Ikke normalt det her

​Politiet fandt 12.000 kopier af alt fra sko til parfume på et lager i Silkeborg torsdag. En mand er varetægtsfængslet i sagen.

Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

- Det er en stor sag, det her. Det er ikke normalt at blive varetægtsfængslet i fire uger for at have kopivarer.

Sådan lyder vurderingen fra specialanklager Ulrik Panduro, efter en 39-årig mand blev anholdt i Silkeborg torsdag eftermiddag sigtet for at have et helt lager fyldt med ulovlige kopivarer.

12.000 kopivarer beslaglagt

Da politiet fandt lageret på Funder Bygade i Silkeborg blev de mødt af intet mindre end 12.000 kopivarer, 100 kilo fyrværkeri,  og flere plader hash.

Politiet måtte bruge 600 flyttekasser og fem lastbiler til at få flyttet varerne, som angiveligt skulle sælges via Facebook og på kræmmermarkeder, oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse. 

- Der var tøj, sko og parfumer i massevis. Og det var alt sammen kopier af de kendte mærker som Prada, Versace, Hugo Boss og Ralph Lauren. Derfor er han sigtet for varemærkekrænkelse af særlig grov karakter, siger Ulrik Panduro.

Anklageren forklarer overfor TV MIDTVEST, at gerningsmanden havde bestilt et vognmandsfirma til at fragte de mange varer fra lageret.

Sagen kører for lukkede døre, og derfor vil anklageren ikke komme ind på, hvorvidt gerningsmanden har handlet på egen hånd, eller om han er fra Silkeborg.

Regler for køb af kopivarer

I Danmark må du gerne eje og købe kopivarer til privat brug. Det er ulovligt at sælge kopivarer. Der findes ingen fælles regler for køb af kopivarer i EU.

KØB AF KOPIVARER PÅ NETTET
  • Det er  ikke ulovligt at købe kopivarer på nettet fra et andet EU-land.
  • Hvis du køber kopivarer over nettet i et land uden for EU, skal du være opmærksom på, at SKAT har ret til at tilbageholdevarerne. Herefter vil det være op til firmaet med rettighederne til originalvaren, om de vil anlægge sag for at kræve erstatning.

KØB AF KOPIVARER PÅ REJSEN
  • I nogle lande er det ulovligt at købe og medbringe kopivarer, eksempelvis kan du risikere at få en bøde i Italien. 
  • Det er tilladt at indføre kopivarer i Danmark, som er købt på en rejse i et andet EU-land.
  • Hvis du køber kopivarer på en rejse i et land uden for EU, må du også tage dem med til Danmark, hvis værdien ikke overstiger 3.250 kroner og du har dem med i din bagage.
Kilde: Forbrugereuropa.dk